Leerlingen met wervingskaart en tulpenbol op stap. Foto: PR
Leerlingen met wervingskaart en tulpenbol op stap. Foto: PR Foto: Foto: PR

Doetinchem On Stage gaat uit z'n bol

DOETINCHEM - Doetinchem On Stage, een beroepskeuze-oriƫntatieproject van Metzo College en AOC Oost VMBO Doetinchem, is een tulpenbollenactie gestart, ter promotie van het project.

Leerlingen die op stage gaan hebben bij bedrijven een wervingskaart en een tulpenbol afgegeven, onder het motto: 'Helpt u onze leerlingen tot bloei te komen?'
Leerlingen van 12, 13 en 14 jaar maken door middel van dit project kennis met bedrijven en beroepen. Om te kunnen kiezen voor een richting of een profiel, is het handig om ook te weten wat je er mee kunt. Wat houdt een beroep in? Wat moet je ervoor kennen en kunnen? Hoe ziet een werkdag eruit? Doetinchem On Stage helpt leerlingen om antwoord te krijgen op die vragen.

Op school worden leerlingen voorbereid. Ze bedenken een slogan, die op hun visitekaartje komt. Ze volgen een netwerktraining, waarin naast presentatietechnieken aandacht is voor social media en het onderhouden van je netwerk.
Op 24 februari vindt het Beroepenfeest plaats in het Stadion De Vijverberg, waar veel verschillende professionals aanwezig zullen, met wie de leerlingen in gesprek kunnen. Als het van beide kanten past, is er een match. Daarop volgend maken zij een afspraak voor een bezoekje op de Doe Dag, op 8 maart. Leerlingen ervaren tijdens het bezoek hoe het beroep daadwerkelijk is.
'On stage beroepenfeest voor vmbo-leerlingen, omdat denken over de toekomst een feest mag zijn.'

Voor Doetinchem On Stage worden ondernemers, ZZP'ers, bedrijven, instellingen van harte uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden hiervoor kan op: www.doetinchemonstage.nl en www.professionalontmoetvmbo.nl.

Voor vragen of meer informatie: mail@doetinchemonstage.nl.