Winnaars Rozan en vader Hugo te Kaat. Foto: PR
Winnaars Rozan en vader Hugo te Kaat. Foto: PR Foto: Foto: PR

Rozan en Hugo te Kaat winnen Stresssstrijd

Ulft – Wat is de naam van de artiest die in de top 2000 van 2014 op de plek staat die overeenkomt met het aantal toetsen op een piano?

Over deze vraag en nog twintig andere van dit soort niet alledaagse vragen en opdrachten kregen de deelnemende 23 koppels afgelopen maandagavond voor hun kiezen in de stresssstrijd op het Almende College locatie Wesenthorst. Elk tweetal bestond uit een leerling van de Wesenthorst en een volwassene. Uit elk leerjaar deden leerlingen mee. De deelnemers beschikten over hulptroepen die vanuit de aula van de school of elders assisteerden om alle antwoorden te vinden. Via appen en/of mailen hadden zij contact met hun achterban. Zelfs een oom van een kandidaat vanuit de stad Buffalo in Amerika deed mee.
Uiteindelijk hadden Rozan uit 2A en haar vader Hugo te Kaat de zenuwen het beste onder controle en wonnen deze strijd. "Dankzij ons netwerk van hulplijnen konden we 18 van de 21 vragen binnen de tijd beantwoorden", vertelden de blije winnaars.

Voor het tweede keer in successie werd deze bijzondere wedstrijd gehouden. Welk duo kan organiseren, delegeren en functioneel met alle social-mediakanalen overweg.
De tijdslimiet van een uur leverde de extra stress. Op grote beeldschermen in de aula was de voortgang via skype te volgen, inclusief de stand van ingeleverde vragen/opdrachten en of deze goed of fout beantwoord waren.

Regio8 maakte opnames en deze werden dinsdagavond uitgezonden. Via regio8 en de schoolwebsite (www.almende-wesenthorst.nl ) is het terug te zien. Deelnemers Carlo Monasso, teammanager van de Graafschap, en redacteur/presentator/verslaggever van regio8 Joost Jonker durfden de strijd aan en deden het, net als alle koppels, geweldig.
Allen kregen van hun hulptroepen een daverend applaus toen ze elkaar weer in de aula ontmoeten. De winnaars kregen de wisselbeker uitgereikt door directeur Jenny Vrencken en alle deelnemers kregen een oorkonde.


Mantelzorgviering in protestantse kerk

SILVOLDE - 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag krijgen mantelzorgers aandacht en erkenning voor dit waardevolle werk. Op zondag 15 november is er, ter gelegenheid van deze Dag van de Mantelzorg, vanaf 15.00 uur een oecumenische mantelzorgviering in de Protestantse Kerk van Silvolde met als thema 'Naoberschap'.

Biddend, zingend en overwegend staan aanwezigen stil bij drijfveren van waaruit men tot mantelzorg komt. Aansluitend is er volop gelegenheid om elkaar in de Sprank, naast de kerk, te ontmoeten onder genot een high tea.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of kennis. Mantelzorg is meestal geen vrijwillige keuze maar de zorg vloeit voort uit de sociale relatie. De Raad van Kerken Oude IJsselstreek organiseert een moment van gebed-inspiratie en ontmoeting, speciaal voor mantelzorger.