Teamfoto van de Doetinchemse eredivisionist. Foto: PR
Teamfoto van de Doetinchemse eredivisionist. Foto: PR Foto: Foto: PR

Topper De Veemarkt met Frédéric Caudron

DOETINCHEM - Koploper A1 biljarts/De Veemarkt speelt zaterdag in de topper tegen 't Ottertje met wereldtopper Frédéric Caudron. De Belg vervangt teamgenoot Raymund Swertz, die deze belangrijke wedstrijd door droevige omstandigheden aan zich moet laten gaan.

Door John van der Kamp

Raymund Swertz, die afgelopen weekend Nederlands kampioen 47/2 ereklasse is geworden, kreeg zondagavond te horen dat zijn vroegere trainer René van Hinthum (65) is overleden en diens weduwe Jolanda heeft Raymund gevraagd bij de uitvaart zaterdag de kist te dragen. Teammanager Wim Siebelink heeft in allerijl contact gezocht met Frédéric Caudron, die momenteel in Seoul verblijft. Het zal niet een optimale voorbereiding zijn voor de Belg, maar Caudron heeft het teambelang voorop gesteld om zaterdag in Doetinchem aanwezig zijn.

Ongewijzigd
Landskampioen A1 biljarts/De Veemarkt is ongewijzigd aan de start van de competitie verschenen en staat na 8 speelrondes ongeslagen aan kop van de ranglijst in de eredivisie. Tegenstander 't Ottertje uit Ottersum staat op de derde plaats met één verliespartij. Teammanager Siebelink kan helaas niet meer gebruik maken van de reserves Van Geel en Lässig, maar met de overige 4 spelers is een goede afspraak gemaakt. "Caudron en Havlik spelen beide 6 wedstrijden, Van Silfhout en Swertz pakken alle wedstrijden op", meent teammanager Wim Siebelink, die vindt dat je als regerend kampioen altijd voor de titel prolongatie moet gaan en met je sterkste team de wedstrijd in moet gaan. De wedstrijd in eigen huis tegen 't Ottertje is geen eenvoudig klus voor de mannen van Wim Siebelink. Ook nu zal het weer van de vorm van de dag afhangen wie er aan het langste eind trekt", vervolgt Wim Siebelink.

"Onze spelers behoren stuk voor stuk tot de top van de biljartwereld. Zij zijn het gewend om elke wedstrijd onder druk te spelen. Niet zo zeer het feit dat je titelverdediger bent zorgt voor extra druk, maar de onderlinge stand van de teams kan ook voor extra druk zorgen. Sta je achter, dan moet je 2x winnen om je tegenstander voorbij te streven. Wat dat betreft is het een voordeel dat we nu opnieuw koploper zijn. Maar het kan andere teams natuurlijk ook inspireren! Dit soort wedstrijden zijn vooraf niet te voorspellen." Met Frédéric Caudron heeft A1 biljarts/De Veemarkt een absolute topspeler in haar selectie en Siebelink heeft een goede afspraak met de Belg kunnen maken. "We kunnen hem elk seizoen 6x opstellen en kiezen natuurlijk voor de moeilijkste wedstrijden, maar dat lukt gezien zijn drukke agenda en verplichtingen elders nooit helemaal. Gelukkig is hij dit seizoen er vaak bij als we tegen onze naaste concurrenten spelen", aldus teammanager Siebelink.

Titel
Afgelopen weekend in Rosmalen hebben zowel Raymund Swertz als Michel van Silfhout meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap 47/2 Ereklasse. Raymund Swertz eiste de titel op en teamgenoot Michel van Silfhout werd 2e na een stroeve start. "Ik ben zeer tevreden over het resultaat, het waren zware partijen, maar nipt gewonnen", zegt Michel van Silfhout die veel energie in de wedstrijden heeft moeten steken. Voor de wedstrijd tegen 't Ottertje is hij op zijn hoede over de sterkte van het team uit Ottersum. "We zijn in de laatste 4 partijen tegen 't Ottertje goed weggekomen, 2x gewonnen en 2x verloren, maar het had zo anders kunnen zijn. Opponent 't Ottertje met de topspelers Jos Bongers, Martien van der Spoel en Micha van Bochem is 'n lastige en geduchte tegenstander dat niet voor niets 2e is geworden afgelopen seizoen", aldus de 45-jarige Michel van Silfhout die hoopt dat de huidige lijn, ongeslagen en met dikke cijfers winnen, kan worden doorgetrokken.

Zaterdag wordt in billardcafé De Veemarkt in Doetinchem veel publiek verwacht die weer kunnen gaan genieten van top biljartsport. De eerste wedstrijd start om 11:00 uur en na een pauze met buffet wordt om 14:00 uur gestart met de tweede wedstrijd.

Teamfoto van de Doetinchemse eredivisionist. Foto: PR
Teamfoto van de Doetinchemse eredivisionist. Foto: PR