Maarten Peters en Margriet Eshuijs. Foto: PR
Maarten Peters en Margriet Eshuijs. Foto: PR Foto: Foto: PR

Grote kerstshow in H. Mauritiuskerk

'A warm and White christmas' bij Excelsior

SILVOLDE - Dat muziekvereniging Excelsior er niet voor terugdeinst om bijzondere evenementen te organiseren is al jarenlang een bekend gegeven. Ook dit jaar laat de kleine, maar actieve vereniging weer van zich horen. Op zondag 13 december verzorgt de vereniging een kerstshow, samen met de bekende zangeres Margriet Eshuijs, Maarten Peters en hun muziekvrienden Co Vergouwen, Majanka Frölich en Fiona Huisman. De H. Mauritiuskerk in Silvolde wordt in kerstsfeer gebracht en het publiek krijgt een unieke show te zien waarin alle aspecten van het kerstfeest aan bod komen.

"In een muziekblad las ik een artikel over de kerstshow van Margriet Eshuijs en Maarten Peters. Zij hebben een concept in elkaar gezet waarbij muziekverenigingen heel snel onderdeel van de totale show worden. De show, met de naam 'A Warm and White Christmas' heeft alles in zich om het publiek in de kerststemming te brengen", aldus voorzitter Wim Lammers. "Wij hebben gekozen voor de meest uitgebreide variant van de kerstshow waarin zowel Margriet Eshuijs, Maarten Peters en hun band maar ook onze vereniging volop aan bod komen."

De kerstshow is een middag vullende show. Voor en na de pauze worden door de artiesten in diverse samenstellingen non-stop bekend en minder bekende kerstnummers ten gehore gebracht, zoals 'Christmas at the movies', 'Winter wonderland'. Joy to the world' en 'Here comes Santa Claus'. Deze nummers dragen stuk voor stuk bij aan het verhaal, dat als een rode draad door het programma loopt. Ook het publiek krijgt een rol tijdens de sing-a long met allerlei traditionele kerstliederen. En ook een aantal kinderen van basisschool de Bontebrug laat van zich horen.

"De 'Warm and White Christmas' kerstshow is een heerlijke reis door de tijd met de mooiste kerstliedjes, een kerstbingo, kerstcadeaus en natuurlijk zal Scrooge niet ontbreken. En misschien gaat het zelfs wel sneeuwen… Het wordt een belevenis voor oog en oor en na afloop zal er nog lang over gesproken worden", vertelt Lammers vol overtuiging.

De vereniging is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. "We hebben een lange lijst met nummers gekregen die we moeten instuderen. Eigenlijk zijn we na de zomervakantie al begonnen met het spelen van kerstmuziek en dat is best een lange periode", vindt Wim Lammers. "De show zit goed in elkaar en heeft veel verrassende elementen. Wij oefenen ons deel en binnenkort komen de andere muzikanten een keer naar Silvolde om alles samen te voegen. Spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat alles gaat kloppen."

De 'A Warm and White Christmas' kerstshow begint zondagmiddag 13 december om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro (volwassene inclusief pauzedrankje), kinderen van 6 tot 11 betalen 10 euro en kinderen jonger dan 5 jaar hebben gratis toegang. Kaarten reserveren is mogelijk door te mailen naar excelsiorsilvolde@gmail.com of te bellen: tel. 0315-244458.

Ook zijn er verschillende voorverkoopadressen in de regio: Welkoop Silvolde, Creatieplein Silvolde, Hoofdstraat Optiek Terborg, Bakkerij Ebbers Terborg, Bloemenboerderij van der Veen Etten, Brugman Muziek BV Gaanderen, CIGO Ulft, Boerderijwinkel Luemes Ulft, Welkoop Gendringen, WM Flowers Gendringen, Kaaswinkel Varsseveld en 't Keyzertje Varsseveld.