Black Sun Empire op 21 november te zien in Ulft. Foto: PR
Black Sun Empire op 21 november te zien in Ulft. Foto: PR Foto: Foto: PR

Black Sun Empire naar DRU-poppodium

Ook Xzisteh, Dubio en Dioteq naar Ulft

ULFT - Black Sun Empire staat zaterdag 21 november op het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. De entreeprijs is 12,50 euro in de voorverkoop en 16 euro aan de avondkassa.

Donker, duister en niet voor tere zieltjes. Black Sun Empire staat voor snoeiharde en compromisloze drum 'n bass. Het Utrechtse trio toert al jaren de wereld rond en is daarmee, behalve een van de beste live acts, ook een absolute wereldtopper binnen de drum'n bass scene. Een overzicht van hun 20-jarige carrière zou onherroepelijk tot een flink boekwerk leiden.

Naast dit fantastische trio is er deze avond meer om van te genieten. Xzisteh is de afgelopen jaren een opmars in de bassmuziek aan het maken.

Met optredens op onder andere Give it Dub, Fissa, Festival Mundial en Valkhof Festival heeft hij flink naam gemaakt. Hoewel hij meestal dubstep en grime draait, zal hij speciaal voor deze avond wat platen met een hoger tempo selecteren.

Daarnaast gaat Jan-Willem Fles, alias Dubio, zijn voorliefde voor de van oorsprong Jamaicaanse soundsystem-cultuur met het publiek delen.
Jan-Willem haalt zijn inspiratie onder andere uit dub(step), reggae en tunes uit het 140bpm-genre die 1 ding gemeen hebben: veel sub-bass.
De avond wordt compleet gemaakt door de duistere melodieën en complexe beats van Dioteq. Een duo dat al een flinke tijd meegaat in de underground scene.