Gitaarsalon Roadshow. Foto: PR
Gitaarsalon Roadshow. Foto: PR Foto: Foto: PR

'Gitaarsalon Roadshow zorgt voor gitaarspektakel'

ETTEN – De Gitaarsalon Roadshow opent zondag 29 november het jubileumseizoen van het jarige Gelders Gitaristen Podium, dat tien jaar bestaat. Zes gerenommeerde gitaristen treden op in diverse samenstellingen. Ze bespelen een indrukwekkende verzameling instrumenten, van sopraan-ukelele tot contrabasgitaar. De Gitaarsalon Roadshow presenteert een verfrissend en gevarieerd programma op een originele wijze. Dit gitaarspektakel vindt plaats in de Oude Ettense Kerk, Oude Kerkstraat 2a in Etten en begint om 11.00 uur. Vanwege het tienjarig bestaan wordt het concert afgesloten met een gezellig Meet & Greet.

En keramist Rob Muylaert exposeert in kerk

Bezoekers aan dit concert kunnen tevens de expositie van keramist Rob Muylaert uit Bontebrug bekijken. De afbeelding en technieken die hij in zijn keramiek gebruikt zijn beïnvloed door zijn reizen naar Japan. Muylaert maakt zijn eigen glazuren.

In 2016 volgen nog drie gitaarconcerten in deze gitaarserie. Op 17 januari geeft de Griekse gitariste Elena Papandreou haar eerste concert ooit in Nederland. Ze trad op in de bekendste zalen ter wereld, zoals de Queen Elisabeth Hall in Londen en de Tchaikovsky Concert Hall in Moskou. Ze wordt ook wel een poëet op de gitaar genoemd.

Zondag 20 maart komt de Argentijnse meestergitarist Roberto Aussel naar de Achterhoek voor een exclusief concert. Het slotconcert op 29 mei wordt verzorgd door Duo Verso, bestaande uit panfluitist Matthijs Koene en gitarist Stefan Gerritsen.

Dit perfect op elkaar ingespeelde duo was in 2008 ook te gast bij het Gelders Gitaristen Podium. Ze lieten toen een verbluffende indruk achter. Ze sluiten het jubileumseizoen in stijl af.
Vanwege het 10-jarig bestaan is er elk concert een expositie én na afloop een Meet & Greet. De bezoekers kunnen onder het genot van een hapje en drankje napraten met de gitaristen en de kunstenaars. Abonnementen voor de vier concerten zijn verkrijgbaar voor 40 euro (inclusief consumptie en Meet & Greet). Voor jeugd tot en met 18 jaar kost een abonnement 28 euro. Losse kaarten bedragen respectievelijk 15 en 10 euro.

Voor reserveringen en verdere informatie over het Gelders Gitaristen Podium: www.gitaristenpodium.nl of tel. 06-22488503.