De eerste baantjes worden reeds getrokken in het nieuwe zwembad. Foto: Reinier Kroesen
De eerste baantjes worden reeds getrokken in het nieuwe zwembad. Foto: Reinier Kroesen Foto: Reinier Kroesen

Binnenbad Terborg operationeel

SILVOLDE/TERBORG – Exact om negen uur trok zondagochtend de eerste bezoeker de eerste baantjes in het net gereed gekomen binnenbad van het Laco Sportcentrum Oude IJsselstreek. Een nieuwe naam voor het bestaande, uitgebreide zwembadcomplex De Paasberg waar ook de sporthal onder valt. Die dag ging het 'operationeel van start', op 22 november vindt de officiële opening plaats en houdt Laco Open Huis.

Door Reinier Kroesen

Net enkele uren open vertellen Lotte Fink (algemeen teamleider) en Daniella Peters (vestigingsmanager) over de bouwdeadline. Lotte: "Vrijdagmiddag om vier uur hebben de laatste bouwvakkers het pand verlaten, gisteravond zijn we tot half twaalf nog bezig geweest met schoonmaken en andere afrondende klussen. Laco Sportcentrum Oude IJsselstreek exploiteert zowel het bestaande openluchtbad, de sporthal als het nieuw gebouwde binnenbad. Er is bewust gekozen voor die naam, omdat de voorzieningen bedoeld zijn voor alle inwoners van de gemeente, al zal het natuurlijk even wennen zijn. Het heette hier altijd De Paasberg, van oudsher." Daniella: "We hadden vanochtend vroeg gelijk al de eerste bezoekers, stipt negen uur lagen ze in het water. Met een toegangskaartje kan men zowel gebruik maken van het binnenbad als de openluchtaccommodatie, die als vanouds weer van 1 mei tot 1 september geopend is."
Één van de eerste bezoekers is Helena Goote, samen met vriend Rob en zijn twee kinderen Elise en Celine. "We wilden de jongste van vier alvast inschrijven voor de op korte termijn te starten zwemlessen en besloten het te combineren met een paar uurtjes zwemmen. Ik vind het echt een heel mooi zwembad. Groot, en met een leuk kindergedeelte." Een andere trouwe zwemster uit Ulft is gelijk overgeschakeld van De Blenk naar dit bad. Ze wil wel even kwijt dat ze hier de massagestralen mist, waarop ze ter compensatie probeert hoe sterk de spuwers in het peutergedeelte zijn.
Laco Recreatie, actief sinds 1987, beheert en exploiteert in Nederland een scala aan multifunctionele sport- en vrijetijdsaccommodaties. Inmiddels bieden ze op bijna veertig locaties sport- en vrijetijdsactiviteiten aan, zoals zwemmen, fitness en schaatsen. Nu is daar dus de exploitatie van het sportcomplex op de grens van Silvolde en Terborg bijgekomen. Een functioneel zwembad van 25 meter lang, dat in zes banen kan worden opgedeeld. De nieuwe thuishaven van zwem- en waterpolovereniging De Gendten die tot nu trainde in De Blenk. Ook alle zwemlessen van dat op 1 november gesloten bad zijn overgeheveld naar het Laco Sportcentrum. Het bassin heeft een in hoogte verstelbare vloer, zodat het zowel geschikt is voor peuterlessen als wedstrijden. Liefhebbers kunnen gebruik maken van de opgietsauna en een Turks stoombad.
Het Laco Sportcentrum Oude IJsselstreek wordt zondag 22 november officieel geopend. Belangstellenden kunnen die dag niet zwemmen, maar zich wel van 11.30 tot 16.00 uur laten rondleiden door zowel de sporthal als het zwembad. Op beide plekken worden door diverse verenigingen demonstraties gegeven worden.