Anita Smeets en Robert van Aalst (Arc en Ciel) bij Partycentrum De Kruisberg, de beurslocatie. Foto: Reinier Kroesen
Anita Smeets en Robert van Aalst (Arc en Ciel) bij Partycentrum De Kruisberg, de beurslocatie. Foto: Reinier Kroesen Foto: Reinier Kroesen

Deelnemers seniorenbeurs stellen zich voor

DOETINCHEM – Er hebben zich al veel standhouders opgegeven voor de Senioren Actief Beurs op 31 januari 2016 in Partycentrum De Kruisberg. Organisatoren Arc en Ciel en PrivaZorg de Achterhoek mikken op een zowel informerende als gezellige dag uit. Niet alleen voor ouderen maar ook mantelzorgers en andere belanghebbenden. Buurtplein en PrivaZorg, twee van de beursexposanten geven vast nadere uitleg.

Door Reinier Kroesen

Rosemarie Ampting is directeur/bestuurder van Buurtplein. Belast met uitvoering (samen met partners als Zorgplein en Werkplein) van taken in het sociale wijkdomein, voor jong en oud. Vraagstukken op het gebied van inkomen en/of schulden, werk, gezin en opvoeding, eenzaamheid en ouderdom. "We zijn er voor alle inwoners van de gemeente Doetinchem. Zeven buurtcoachteams, vijf in Doetinchem, één in Wehl/Nieuw Wehl en Gaanderen, bestaande uit breed geschoolde sociaal werkers op HBO-plus niveau. Laagdrempelig, men kan binnenlopen in wijkcentra met hulp-, of zorgvragen. Buurtplein herbergt tevens het sociaal raadsliedenwerk, Buurtbemiddeling en de Vrijwilligerscentrale. Natuurlijk zijn we er ook voor alle senioren c.q. oudere inwoners. We willen inwoners versterken in hun eigen kracht en regie geven over eigen leven. Hierbij betrekken we het sociale netwerk maar ook maatschappelijke partners en ouderenvoorzieningen. Bij eenzaamheid proberen we hen naar het buurt- of het wijkcentrum te halen. Weten inmiddels dat ook inwoners met fysieke klachten lekkerder in hun vel zitten als er een sociaal netwerk is. Waar nodig adviseren wij over de benodigde maatwerkvoorzieningen in het kader van de WMO. Om zichtbaar en vindbaar te zijn in de (stads-)wijken en buurten investeren we veel in het buurt maken. Daarom staan we onder andere ook op de Senioren Beurs."
Anita Smeets, directeur van PrivaZorg de Achterhoek: "We zijn een kleinschalige thuiszorgaanbieder en werken samen met Zelfstandige Zorgverleners (zzp'ers) in de hele Achterhoek. PrivaZorg kiest hiervoor omdat mensen graag zelf de regie houden over hun leven, ook als ze aangewezen zijn op zorg. Voor cliënten betekent dat maatwerk. Aandacht voor de juiste match en overleg hoe de hulp ingevuld kan worden, waarbij cliëntwensen richtinggevend zijn. Voor zzp'ers betekent dat zelf kunnen bepalen wanneer en hoeveel ze willen werken. Cliënten hebben altijd dezelfde aanspreekpunten. Naast de kwaliteit van de zorgverlener vinden we de persoonlijke klik heel belangrijk. Als er vertrouwen is tussen cliënt en zorgverlener geeft dat een meerwaarde, hebben doelen meer kans van slagen. Ouderen zijn steeds meer geïnteresseerd in gezondheid, welzijn en genieten. Zij worden steeds zelfredzamer, mondiger. En, ze durven eisen te stellen aan de kwaliteit van leven maar ook de wijze van zorg. Tijdens de beurs kan men in onze stand een afspraak maken voor een uitgebreidere kennismaking."
De gratis toegankelijke beurs begint 31 januari 2016 om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.


www.buurtpleinbv.nl
www.privazorgdeachterhoek.nl