Carry de Vrieze (links) en Miranda Beernink bij het pietenhuis. Foto: PR
Carry de Vrieze (links) en Miranda Beernink bij het pietenhuis. Foto: PR Foto: Foto: PR

Zwarte pieten overnachten in kinderopvang Juut & Co

Kinderopvang maakt speciaal pietenhuis

ULFT - De afgelopen week hebben twee zwarte pieten onderdak gevonden bij Kinderopvang Juut & Co aan de Nijverheidsweg in Ulft. Dat kwam goed uit, want er was op de plaats waar Sinterklaas verblijft niet genoeg slaapplaats voor iedereen.

"Toen wij hoorden dat er twee pieten op straat moesten slapen, hebben wij ze maar gauw opgezocht en meegenomen naar onze opvang", vertelt leidster Carry de Vrieze. "Wij vonden het een beetje zielig voor deze Pieten." Bij Juut & Co werd daarom heel snel een speciaal Pietenhuis gemaakt waar de twee pieten konden overnachten.

Overdag was het natuurlijk groot feest voor de kinderen die in de opvang aanwezig waren. Van maandag tot donderdag mochten de kinderen van Juut & Co met hun ouders een kijkje nemen in het pietenhuis. Samen met de pieten werd gedanst, geknutseld en konden de kinderen zelfs met zwarte piet in de ballenbak zitten. Donderdag werd het Pietenfestijn afgesloten met veel pepernoten en een echt pietenparcours. Ook de kinderen van peuteropvang KlimOp uit Etten waren nieuwsgierig en kwamen samen met de leidsters Thea en Miranda een kijkje nemen. Alle kinderen hebben erg genoten van het Pietenhuis.

"De twee zwarte pieten waren erg blij dat we ze hebben geholpen", vertelt leidster Miranda Beernink. "En ze zeiden dat ze misschien volgend jaar wel weer terug komen. Ze vonden het in elk geval erg gezellig bij ons."