Jesse Oukes van het Graafschap College behaalde de derde prijs in de vakwedstrijd Webdesign. Foto: Liesbeth Spaansen
Jesse Oukes van het Graafschap College behaalde de derde prijs in de vakwedstrijd Webdesign. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Derde plek bij vakwedstrijd

Naar finale Skills Heroes Webdesign

DOETINCHEM/ZWOLLE - Tijdens de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes, gehouden op het evenementenplein van het Deltion College in Zwolle behaalde Jesse Oukes uit Toldijk donderdag 19 november een derde prijs in de vakwedstrijd Webdesign. De mbo-er studeert Webdevelopment aan het Graafschap College in Doetinchem.

Zo'n honderd studenten uit het hele land namen woensdag 18 en donderdag 19 november deel aan de nationale kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes voor in totaal acht vakwedstrijden: Internationaal Ondernemer Duurzame Gastvrijheid, Internationaal Ondernemer, Modeontwerper, Directiesecretaresse, Schilderen, Bloembinden, Grafisch Ontwerper en Webdesign.

Het was donderdags al vroeg een drukte van belang op het evenementenplein van het Deltion College. Voor het vak Webdesign had aantal deelnemers helaas afgemeld, wat de competitie wat smal maakte. De vier deelnemers van drie mbo-opleidingen, Deltion College Zwolle, Grafisch Lyceum Utrecht en Graafschap College Doetinchem gingen toch gedreven aan de slag met de opdracht, het ontwerpen en realiseren van een eigentijdse, responsieve website voor Bakkerij Skills, waarop zij hun producten kunnen promoten en klanten bestellingen kunnen plaatsen.
De beschikbare tijd, twee uur voor het design, drie uur voor het realiseren van het front-end, de website zelf en drie uur voor de back-end, dit is de mogelijkheid om informatie op te vragen uit een database, bleek lang niet beschikbaar te zijn. De vier jongemannen stonden dus voor een behoorlijke uitdaging. Toch hadden zij aan het eind van de wedstrijdtijd een prima resultaat neergezet.
De jury, bestaand uit een oud-deelnemer van Skills en twee vertegenwoordigers van stagebedrijven, hadden de moeilijke taak om de punten te verdelen. Zij kwamen rond de klok van half zes met de certificaten naar het plein. Operationeel directeur van Skills Netherlands Peter van de Berg bedankte iedereen die had bijgedragen aan deze vakwedstrijden en gaf het woord aan de voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College Bert Beun. "Ik denk dat het een feestje is voor het beroepsonderwijs. Heel mooi dat er zoveel studenten echt trots op hun vak zijn." Hij vroeg een groot applaus voor deze uitblinkers. "Dank dat jullie het vak promoten."
De deelnemers kwamen per vakgroep op het podium en kregen hun prijzen uitgereikt door Bert Beun. Jos Dalhuizen van het Deltion College won de wedstrijd Webdesign. De derde prijs was voor Jesse Oukes van het Graafschap College, die direct gefeliciteerd werd door zijn docent programmeertalen Erik Turkesteen. Hij volgde gedurende de dag de wedstrijd nauwkeurig en zal Jesse de aankomende maanden helpen met de voorbereidingen voor de nationale finale in de RAI in Amsterdam in maart 2016.


www.skillsheroes.nl

www.skillsnetherlands.nl


Orion-dames klaar voor topper

DOETINCHEM – Het eerste damesteam van Seesing Personeel Orion debuteert dit seizoen in de Topdivisie, het op één na hoogste volleybalniveau in Nederland. Zij presteren op een zeer verdienstelijke manier en staan op dit moment op de vierde plek.

Door Hans Hissink

Trainer Eric Robbers stoort het een beetje dat er mensen zijn die zeggen dat zijn team via de groene tafel in de Topdivisie is gekomen. "Natuurlijk is het zo dat wij de plek van het failliete VC Weert hebben ingenomen. Maar gezien de resultaten van het vorige seizoen spelen wij terecht in de Topdivisie. Wij zijn vorig jaar na de kampioenen in de eerste divisie als beste ploeg geëindigd. We hebben dus bewezen dat we dit niveau aankunnen. En dat met alleen speelsters uit Doetinchem en omstreken."

De ervaren Robbers weet wat hij wil bereiken met zijn team. "Wij willen goed volleybal spelen met veel structuur en duidelijkheid, maar ook attractief voor het publiek." De trainer is ontzettend tevreden over zijn speelsters. "De meiden weten zelf niet hoe goed zij kunnen volleyballen. Bij allemaal is de drive aanwezig om nog beter te worden. Ze willen de beelden van de tegenstander zelf heel graag bekijken om nog beter voorbereid de volgende wedstrijd in te gaan."Debuut
Jet Timmers is één van de speelsters die uit Doetinchem komt. Zij is 21 jaar en volleybalt vanaf haar zevende bij Orion. Al zeven jaar speelt zij in het eerste damesteam en maakt haar debuut in de Topdivisie. Timmers over de topper tegen SV Dynamo Apeldoorn die aankomende zaterdag om 16.00 uur in 'Home of Orion' wordt gespeeld: "We hebben een al aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen Dynamo. Zij hebben veel lengte en veel aanvalspower. Wanneer we de servicedruk kunnen opvoeren en ons eigen spelletje spelen dan maken wij absoluut kans om te winnen. Wij spelen altijd sterk tegen op papier betere tegenstanders."

Het team uit Apeldoorn staat op de tweede plaats in de Topdivisie met drie punten meer dan het team van trainer Eric Robbers Het zou dus zomaar een spannende en spectaculaire wedstrijd kunnen worden.

www.orionvolleybal.nl