Drie doelen Glazen Huis Varsseveld

VARSSEVELD - Het Glazen Huis Varsseveld wordt gehouden van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december. Er zijn drie goede doelen waarvoor dit jaar wordt ingezameld; Azora - De Bettekamp en Den Es in Varsseveld, de Moeder Theresa Stichting in Ulft en Stichting CARE Travel in Silvolde.

Het mag inmiddels een traditie heten: als Sinterklaas het land heeft verlaten en de kerstsfeer zijn intrede doet, gaat in Varsseveld het Glazen Huis open. Van 11 december tot en met 13 december is er 48 uur lang volop actie, reuring en vertier op en rond het Kerkplein in het centrum van het dorp. Alle activiteiten beogen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het drietal goede doelen. De organisator van de goededoelenmarathon is 'Stichting Glazen Huis Varsseveld'.

De feestelijke opening van het weekend rondom het Glazen Huis komt op vrijdagavond vanaf 19.00 uur op gang en belooft een waar spektakel te worden. Het befaamde popkoor 'A Sign of Friendship' komt deze gebeurtenis opluisteren met een swingend programma. Het koor was op tv te zien in Korenslag, bij Pauw & Witteman en in De Flat van Ali B. Onder het motto 'Op de bres voor ouderen en armen' sluiten de bewoners van het Glazen Huis om 21.30 uur de deur achter zich. Dit jaar zijn dat Bram Wisselink en John Wisselink, die worden bijgestaan door hun muzikale sidekicks, de DJ's Kay Heezen, Richard van Akkeren en Wessel Westerveld. Daarna is de uitzending vanuit het Glazen Huis via een beeld- en geluidstream (www.glazenhuisvarsseveld.nl/) nonstop te volgen. Maar voor de echte sfeer moet men er natuurlijk 'live' bij zijn in het dorpshart van Varsseveld.

Verzoekje
Donaties kunnen 'volledig anoniem' door de brievenbus van het Glazen Huis worden geschoven en dat geld hoeft niet eens in een enveloppe. Bezoekers van het Glazen Huis kunnen aan hun donatie ook een muzikaal verzoekje koppelen voor een geliefde, een bekende of gewoon voor zichzelf.
Gedurende de gehele periode wordt een loterij gehouden. De super-prijzenpot, met circa 200 prijzen variƫrend van luxe sokken tot een Bosatlas, is door de Varsseveldse Ondernemers Vereniging rijker gevuld dan ooit. Na aankoop van een lot is meteen te zien welke prijs er is gewonnen. Bovendien ontvangt de deelnemer een gratis tweede lot, waarmee deze meedingt naar de megaprijzen. Deze prijzenpot bevat verder onder meer een rondvlucht boven Varsseveld, een ballonvaart naar waarheen de wind waait, een hotelovernachting en een kleiduivenarrangement. De lotnummers voor deze prijzen worden bekend op zondagavond rond acht uur tijdens De Grote Trekking.
Op zaterdag kan de sportieve bezoeker net als vorig jaar terecht bij een spinningmarathon onder leiding van Ritchie Kleinnibbelink. Familie en vrienden staan weer klaar om de spinners aan te moedigen. Aan het eind van de zaterdagmiddag - en dan zo 'gemuudelijk an' de avond in - vindt het sfeervol verlichte Wintervogelschieten plaats, net als tijdens het Volksfeest, onder auspiciƫn van Schietcollege Prins Alexander. Absoluut een aanrader voor buurt-, familie- en vriendenclubs, maar uiteraard wil ook de individuele schutter een poging wagen om Varssevelds Winterkoning 2015 te worden.

Veiling
De organisatie verwacht ook veel van de 'Fijne Dingen Veiling' die gedurende het gehele weekend wordt gehouden. Er zijn al heel bijzondere en gewilde artikelen binnengekomen. Zelf nog een 'Fijn Ding' inbrengen voor de goede zaak, dan kan dat natuurlijk. Aanleveren liefst voor vrijdag, maar uiterlijk tot zaterdagavond rond een uur of zes.

Tijdens het evenement zijn er live optredens te zien van een aantal artiesten. Niet alles staat op dit moment al vast, maar zeker is dat Lilian de Jong gaat zingen. Ook een optreden van Tommy Smit bij het Glazen Huis, tijdens de Varsseveldse Kerstmarkt op zondagmiddag staat al op het programma.