Gerwin Cornielje en Mandy Vink promoten de kerstpakkettenactie. Foto: Reinier Kroesen
Gerwin Cornielje en Mandy Vink promoten de kerstpakkettenactie. Foto: Reinier Kroesen Foto: Reinier Kroesen

Albert Heijn Ulft viert eenjarig bestaan

ULFT – Deze week, om exact te zijn op 3 december viert Albert Heijn Ulft het eenjarig bestaan. Voor de medewerkers betekent dat gebak, bezoekers profiteren deze dagen van diverse acties. Supermarktmanager Gerwin Cornielje is maar wat trots op de vaste klantenkring die de super in Ulft, maar ook uit de verre omtrek heeft verworven. Trots ook op zijn flink gegroeide medewerkersbestand. En, blij dat verenigingen en organisaties Albert Heijn weten te vinden voor medewerking aan lokale activiteiten. Gerwin Cornielje: "Teken dat één van onze kernwaarden, 'Sterke betrokkenheid bij buurt en omgeving' aanslaat."

"Natuurlijk was de start spannend vorig jaar. We begonnen met een hele nieuwe club mensen. De dichtstbijzijnde AH van onze franchisenemer Hans Geveling zit in Gendt. Voor de medewerkers daar te ver weg om tijdelijk naar Ulft te komen en hier al die nieuwe mensen op te leiden en in te werken. Ondanks die start met hoofdzakelijk onervaren medewerkers ging het gelijk buitengewoon goed, onze verwachtingen zijn ver overtroffen", klinkt Cornielje tevreden.

Werkgelegenheid
Hij vervolgt: "In de directe omgeving biedt AH-Ulft werkgelegenheid aan tussen de honderdtien en honderdtwintig mensen. Met de werksfeer en gezelligheid zit het hier wel goed, op ons geslaagde eerste onderlinge feest vorige week was het overgrote deel aanwezig. Het aantal klanten per week is sinds vorig jaar december gestegen van achtduizend naar dertienduizend op dit moment, afkomstig uit een alsmaar groeiende regio."

Kerstpakket
"Toen we de organisatie op poten hadden zijn we gaan investeren in lokale betrokkenheid. Met bijvoorbeeld plaatselijke acties, zo konden klanten onlangs nog sparen voor clubhanddoeken, of kaartjes winnen voor muziekfestivals. Regionale (sport)verenigingen en instanties doen regelmatig een beroep op ons. Zo sponsorde AH-Ulft al gezonde schoolontbijtjes, de ouderenmiddag tijdens de kermis en in deze periode het strooigoed voor diverse scholen. Of het nu om de KiVaDa gaat of een kerkkoor dat vraagt om cake voor hun concert, we willen er zijn voor alle geledingen in de samenleving. Voor de kerst kunnen klanten momenteel overigens zelf een kerstpakket samenstellen met artikelen uit de winkel. De inhoud kan men afstemmen op de smaak van de ontvanger. Niet alleen voor mensen met een bedrijf, ook een mooi cadeau om te geven in familiekring, bijvoorbeeld aan ouders of oma en opa."

Klanttevredenheid
"Onlangs heeft Albert Heijn weer een landelijk klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Daaruit kwam een opmerking van een klant uit Doetinchem, die ondanks de drie vestigingen van AH daar toch naar Ulft gaat. Redenen waren de ruime openingstijden, gratis parkeergelegenheid, leuke medewerkers, het uitgebreide assortiment en de specifieke aandacht voor gezonde voeding. Dat blijkt representatief voor veel gehoorde opmerkingen van klanten op onze winkel." Al met al blikt Cornielje tevreden terug: "We hebben er niet voor niets in een jaar tijd wekelijks vijfduizend extra bezoekers bij gekregen."