De ondernemers voor het vernieuwde parkeerplein in Ulft. Foto: John van der Kamp
De ondernemers voor het vernieuwde parkeerplein in Ulft. Foto: John van der Kamp Foto: John van der Kamp

Parkeerterrein De Blenk klaar voor gebruik

ULFT - De omstandigheden op Winkelcentrum De Blenk in Ulft voor zowel de winkeliers als het winkelend publiek worden er steeds beter op. De verbouwing vordert gestaag en vanaf dinsdag 1 december kan men op het prachtige ruime parkeerplein gratis de auto stallen. Geen sluipweggetjes meer om vanuit je auto bij je favoriete winkel te komen, alle winkels zijn vanaf nu goed bereikbaar.

Door John van der Kamp

Het uit de jaren '70 daterende winkelcentrum in Ulft was toe aan een upgrading en wordt zelfs uitgebreid tot een totaal van meer van 5.000 vierkante meter. Door de oplevering deze week van het parkeerterrein krijgt het winkelcentrum direct een nieuw aangezicht. Op de plaats van de oude 'parkeerkuil' is een plein gerealiseerd met een duidelijke rijroute en ruime parkeervakken. Ook de doorloop naar de winkels is ruimschoots verbeterd, de consument zal dit als zeer aangenaam ervaren.
Carola Heuthorst, eigenaresse van de gemakswinkel Primera voor onder meer cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en wenskaarten, vertelt dat de grootste ergernissen nu achter rug zijn sinds de start van de verbouwing van het winkelcentrum. "Het moest eerst slechter worden voordat het beter wordt. De afsluiting van enkele wegen en de aanleg van het parkeerterrein heeft geen goed gedaan bij de consument, maar dat is nu verleden tijd", zegt Carola Heuthorst. Enkele winkeliers hebben hun winkel verplaatst. Zo is de bloemen- en dierenspeciaalzaak Hoogeveen één plaatsje doorgeschoven. Het gehele blok waaraan de Primera is gevestigd, wordt direct in het nieuwe jaar onder handen genomen. "Door de verhuizing van onze buurman OX Men krijgt mijn winkel medio januari straks 60 vierkante meter vloeroppervlakte erbij en wordt Wibra in het voorjaar onze nieuwe buurman", vervolgt Carola Heuthorst. Nog voor de zomervakantie volgend jaar zijn alle verbouwingen gerealiseerd.

Minuut gratis winkelen
In de maand december is een aantal leuke acties op touw gezet, waar alle consumenten mooie prijzen kunnen winnen. Zo geeft Jumbo, het supermarktketen, 1 minuut gratis winkelen weg en kan de hoofdprijs ook gewonnen worden door een consument die elders een besteding heeft gedaan op De Blenk. Daarnaast zijn er vele andere prijzen te winnen, van een vleespakket, reischeque, boeket bloemen tot een gratis knipbuurt bij één van de kapsalons. Het enige wat de consument dient te doen is de kassabon bij de winkeliers op De Blenk achter te laten met vermelding van naam en telefoonnummer. Na 31 december worden uit alle kassabonnen de winnaars getrokken.

Collectief
De winkeliers van De Blenk zijn collectief aan het meedenken om de consument het naar hun zin te maken, ondanks de verbouwingsperikelen. "We hebben de afgelopen tijd met onze groep winkeliers iets unieks tot stand gebracht en hebben een hechte band gevormd. Deze maand hebben wij ook sfeeracties bedacht zoals enkele koortjes die kerstnummers gaan zingen, er wordt glühwein geschonken en Sinterklaas brengt ook een bezoek aan winkelcentrum De Blenk", vertelt Carola Heuthorst.
Plannen zijn er om na de voltooiing, nog voor de zomervakantie, een groot thema evenement te organiseren. Ideeën zijn er volop. Alle informatie van de consumentenacties in december zijn na te lezen op Facebook van Winkelcentrum De Blenk Ulft.