De verlichte schoorsteen de Fakkel. Foto: Guus Tinnevelt
De verlichte schoorsteen de Fakkel. Foto: Guus Tinnevelt Foto: Guus Tinnevelt

Fabrieksschoorsteen De Fakkel in kerstsfeer

ULFT - Een lumineus idee van 36 meter: Op zaterdag 12 december om 18.00 uur wordt fabrieksschoorsteen De Fakkel op het DRU-Industriepark opnieuw feestelijk verlicht door duizenden led-lampjes. IJs en weder dienende brandt de kerstverlichting tot na Nieuwjaar 2016.

De Fakkel wordt het lumineuze middelpunt van de kerstactiviteiten op het mooie cultuurplein. In de SSP-hal begint dan de jaarlijkse kerstmarkt met lekkere hapjes en drankjes en heel veel doe-activiteiten. Maar ook buiten, in de kerstkraam direct aan de voet van de Fakkel, worden heerlijke, winterse lekkernijen voor een allemans prijsje aangeboden.

Muziek maken in een fabrieksschoorsteen: je weet niet wat je hoort. En terwijl de bezoeker geniet van bijvoorbeeld warme chocolademelk met slagroom, een heerlijk glas glühwein of zelfs een kom erwtensoep met spek wordt er binnenin de Fakkel volop gemusiceerd. Iedereen die ooit wil meemaken hoe muziek klinkt in een hoge fabrieksschoorsteen heeft op zaterdagavond 12 en zondag 13 december kans om dat werkelijkheid te laten worden.

Alle instrumenten zijn welkom en leeftijd is niet van belang, beginners en gevorderden, iedereen kan de sensatie beleven op deze uitzonderlijke plek zijn of haar muzikale klanken naar grote hoogten te laten opstijgen.

Op beide dagen is er in de SSP-hal heel veel leuks te doen en te beleven. Als muzikant is men daardoor verzekerd van veel publiek en dat publiek kan zijn waardering voor de muzikale kwaliteiten laten blijken door een aardige bijdrage in de gietijzeren pan te doen, een bijdrage die gebruikt wordt voor het onderhoud van de Fakkel. Opgeven om muziek te maken in de Fakkel kan tot het weekend. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@monumentvoordearbeider.nl of te bellen met 0315-685319. Bij opgave wel even aangeven welk instrument, met hoeveel personen (maximaal 4), en de leeftijd; geef ook de datum en een voorkeurstijd aan, en hoe lang men ongeveer wil spelen. Deelnemers worden ingeroosterd en krijgen daarvan bericht.

Warme hapjes en coole drankjes in de kerstkraam: op zaterdagavond 12 december van 18.00 tot 22.00 uur en op zondag 13 december van 10.30 tot 16.00 uur kunnen bezoekers dankzij de culinaire medewerking van de SSP-hal ook buiten lekker genieten van smakelijke hapjes en drankjes en live-muziek.


www.monumentvoordearbeider.nl


Kerstconcert met twee koren

SILVOLDE - Abbey Wednesday geeft zondag 20 december een kerstconcert in de St. Mauritiuskerk in Silvolde. Dit met medewerking van Inspiration uit Halle. Aanvang 14.30 uur.

Tijdens dit concert zingt Abbey Wednesday onder leiding van dirigent Dennis Weelink een breed scala aan nummers uit het kerstrepertoire. Zowel bekende Christmas Carols als hedendaagse popklassiekers brengen het publiek alvast in de kerstsfeer. Diverse solisten laten alleen of samen met het voltallige koor ook andere prachtige nummers horen, passend bij deze sfeer. Het koor is in staat om de liederen door haar eigen sound een geheel nieuwe dimensie te geven.
Inspiration is een koor met een christelijke achtergrond, maar zonder kerkelijke binding. Het koor staat onder leiding van Marion de Jong. Het concert begint om 14.30 uur en de entree bedraagt 2 euro.