Maarten Peters en Margriet Eshuijs tijdens de repetitie. Foto: Henk van Raaij
Maarten Peters en Margriet Eshuijs tijdens de repetitie. Foto: Henk van Raaij Foto: Henk van Raaij

´Warme, witte kerst´ in Silvolde

SILVOLDE - Muziekvereniging Excelsior brengt zondag, 13 december Silvolde alvast in de kerststemming. Samen met Margriet Eshuijs, Maarten Peters en hun muziekvrienden Co Vergouwen, Majanka Frölich en Fiona Huisman vindt dan in de H. Mauritiuskerk de kerstshow 'A Warm and White Christmas' plaats. De afgelopen weken is er hard gerepeteerd en onlangs waren Eshuijs en Peters een avond bij de repetitie van de vereniging aanwezig om gezamenlijk het programma door te nemen. In de show zitten alle elementen die bij het kerstfeest horen en werken de muzikanten in verschillende samenstellingen samen. Het wordt een bijzondere middag waarover vast nog lang nagepraat zal worden, zo verwachten de Excelsior-leden. De kerstshow 'A warm and White christmas' begint om 15.00 uur en kaarten kosten 15 euro (kinderen van 6 tot en met 11 jaar betalen 10 euro). Reserveren kan via de website.


www.excelsiorsilvolde.nl


ISWI en Wedeo samen verder als Laborijn

GENDRINGEN - Per 1 januari 2016 gaan Werk & Inkomen van de gemeente Doetinchem, ISWI uit Oude IJsselstreek en Wedeo samen verder in één nieuwe organisatie onder de naam Laborijn.

Met de fusie bundelen de organisaties hun krachten voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de Participatiewet. De officiële fusie per 1 januari is het startpunt voor deze nieuwe organisatie. In 2016 bouwen management en medewerkers samen aan de ontwikkeling van Laborijn.

Voor de cliënten en andere relaties van de oude organisaties verandert er op 1 januari nog niet veel. Voorlopig zit iedereen nog op de bekende locaties en houdt iedereen de bekende contactpersonen. Het enige verschil is de naam 'Laborijn' in het mailadres, op de website en aan de telefoon.

De fusie is een direct gevolg van de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015. Deze wet voegt de oude Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en een gedeelte van de arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) samen.

De nieuwe fusieorganisatie biedt kansen om alle inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt ook in de toekomst beter en efficiënter te kunnen helpen. Laborijn voegt alle vormen van dienstverlening en beschikbare middelen samen om mensen te ondersteunen in het doorgroeien naar regulier werk. Hierdoor is een breder aanbod beschikbaar en kan meer maatwerk worden geleverd.

De integratie heeft ook voordelen bij de andere veranderingen binnen het Sociaal Domein.