Nieuwe versafdeling. Foto: Walter Hobelman
Nieuwe versafdeling. Foto: Walter Hobelman Foto: Walter Hobelman

Supermarkt COOP Gendringen verrassend nieuw

GENDRINGEN - Donderdag 2 december zijn de deuren van de Coop in Gendringen weer open gegaan na een tiendaagse verbouwing. In korte tijd is de winkel verrassend veranderd en aangepast aan de wensen van de consument van deze tijd. Door de verbouwing verwacht de Coop de servicegraad voor de klanten te vergroten en de klanten nog meer aan zich te binden.

Door Walter Hobelman

Vol trots vertelt bedrijfsleider Han Heusinkveld wat er de afgelopen dagen allemaal is veranderd in de winkel. "Er zijn ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Zo is het plafond nu open, waardoor de winkel veel ruimer lijkt. Daarnaast is er veel meer led verlichting toegepast waarmee we ons steentje bijdragen aan een duurzamer milieu. Verder is de centrale versafdeling verdwenen en hebben we nu een eigen ambachtelijke slagerij en een aparte slijterijhoek", aldus Heusinkveld.

'Hoge gun-factor met veel trouwe klanten'

Rondlopend door de winkel vallen er nog meer verbeteringen op. Zo oogt de entree klantvriendelijker en is de service balie nu ook te bereiken zonder een heel rondje door de winkel te hoeven lopen. De gangpaden zijn ruim en de versafdeling is verleidelijker geworden.

"Met vers willen wij scoren", aldus Heusinkveld. "Ons assortiment is in de breedte uitgebreid en ook de slagerij afdeling biedt nu meer keus. We willen nog servicegerichter werken en geven de klant nu de mogelijkheid om ook kleine verpakkingen te laten maken met bijvoorbeeld maar één biefstukje of slavink. Dat kunnen we doen omdat we nu alles zelf vers verwerken."

Voetbalplaatjes
De Gendringse bevolking weet de Coop te waarderen. "We hebben een hele hoge gun-factor met veel trouwe klanten. Wij zijn ook erg lokaal betrokken bij het dorp. Zo zijn we hoofdsponsor van vv Gendringen. Samen met deze voetbalclub gaan we nu ook weer een nieuwe voetbalplaatjesactie beginnen. De komende acht weken krijgt iedereen bij besteding van 10 euro een zakje met voetbalplaatjes en komen er extra aanbiedingen van producten waarbij men extra zakjes krijgt. En natuurlijk gaan we een ruilmiddag organiseren, maar daar moeten we de details nog even voor regelen en een datum prikken", vertelt Heusinkveld.

Het gaat Coop als formule voor de wind. Onlangs werd de 250e winkel geopend en weten steeds meer klanten de weg te vinden naar deze service gerichte supermarktketen.

"Klanten kunnen bij ons online bestellen en de boodschappen dan komen afhalen of laten bezorgen. Steeds meer klanten maken van die service gebruik. Soms vind ik dat wel jammer, want er is toch niets mooiers dan lekker door de winkel te lopen en je te laten inspireren om eens andere producten uit te proberen dan het 'standaard recept'", meent de enthousiaste bedrijfsleider, die de wens uitspreekt nog lang in Gendringen te mogen werken.

"Samen met alle medewerkers blijven we ons inzetten om nét dat stapje extra te zetten dat klanten niet van ons verwachten. We hebben een hecht team en een hart voor onze klanten uit Gendringen en omgeving."