't Kinderspöl speelt een kerstverhaal. Foto: PR
't Kinderspöl speelt een kerstverhaal. Foto: PR Foto: Foto: PR

't Kinderspöl speelt Kerstfeest van de Zwerver

Met hulp van leden 't Buurtschap

SINDEREN - Op zaterdag 19 december treden vijf jonge leden van jeugdtoneel 't Kinderspöl op met het bijzondere kerststuk "Het Kerstfeest van de Zwerver, samen met een aantal volwassen spelers van toneelvereniging 't Buurtschap. Het toneelstuk is geschreven door F. Beijer.

Het verhaal speelt zich af vlak voor de kerst. Een moeder woont met haar kinderen in een klein huisje in het bos. De vader zit in de gevangenis. Ze zijn erg arm en nu vader niet kan werken kunnen ze de huur niet meer betalen. Het huisje is eigendom van de barones, een hardvochtige vrouw. Ze dreigt het gezin het huis uit te laten zetten als de huur niet op tijd betaald wordt.

Tot overmaat van ramp wordt in het bos ook nog een zwerver gesignaleerd. Op de zwerver wordt door de barones jacht gemaakt. Kort voor Kerstmis gebeurt er iets, waardoor de zwerver zich genoodzaakt ziet, zijn schuilplaats te verlaten. Op kerstavond komt het tot een verrassende ontknoping… Zal het uiteindelijk een fijne kerst worden voor iedereen?

De voorstellingen voor jong én oud, groot én klein zijn op zaterdag 19 december in het Buurtschapshuis in Sinderen. De eerste voorstelling begint om 15.00 uur, de tweede voorstelling om 19.30 uur.
De toegangsprijs voor volwassenen is 5 euro, kinderen 3 euro. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten voor één van deze voorstellingen kan men terecht op www.tbuurtschap.nl of tel. 0543-840113.