Dansgarde Iseldonk staat al te springen. Foto: Guus Tinnevelt
Dansgarde Iseldonk staat al te springen. Foto: Guus Tinnevelt Foto: Guus Tinnevelt

Kaartverkoop Pronkzittingen Iseldonk gestart

ULFT - De kaartverkoop voor de Pronkzittingen van Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, is gestart. De pronkzittingen vinden plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari vanaf 11 voor half 8 (19.19 uur) in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Dit jaar staan de pronkzittingen in het teken van de Iseldonkse sprookjeswereld.

Op vrijdagavond wordt de nieuwe Iseldonkse stadsprins bekendgemaakt. Op de zaterdagavond wordt de jeugdprins(es), die dit jaar afkomstig is van de Antoniusschool in Ulft, gepresenteerd. Dit is een primeur voor het Iseldonkse carnaval. Door deze nieuwe formule kan ook het jeugdcarnaval het volledige carnavalsprogramma meebeleven. Hiermee hoopt de Ulftse carnavalsvereniging het Iseldonkse jeugdcarnaval nieuw leven in te blazen.
Kaarten voor deze pronkzittingsavonden zijn te reserveren via kaartverkoop@iseldonk.com (10 euro). De gereserveerde kaarten kunnen maandag 4 januari tussen 18.30 en 19.00 uur worden afgehaald in de foyer van de DRU Cultuurfabriek. Aansluitend start die avond de losse verkoop tot 20.00 uur (zolang de voorraad strekt). Wie verzekerd wil zijn van een zitplaats, dient tijdig te reserveren. Bij het afhalen van de kaarten wordt met gepast geld betalen zeer op prijs gesteld.
Tijdens de pronkzittingsavonden verwijzen diverse optredens en buutreedners op hilarische wijze naar de dagelijkse en gemeentepolitieke aangelegenheden. Dansgarde Iseldonk verzorgt tijdens deze avonden diverse dansoptredens. Het Ulftse dweilorkest Over de Rooie luistert de avond muzikaal op.
Met de carnavalsleus 'Lach d'r moar um' geeft de Iseldonkse jeugd dit carnavalsseizoen nadrukkelijk acte de présence op het Ulftse carnaval. De nieuwe stadsprins beleeft met de leus 'Geleuf 't now moar' het carnaval.
De website www.iseldonk.com is vernieuwd en de vereniging is ook te volgen op Facebook en via Twitter (@iseldonk), om op de hoogte te blijven van het Iseldonkse carnavalsleven.

Duivelse dans van het Ulftse mannenballet. Foto: Guus Tinnevelt