Rommelmarkt bij de oude Mauritiuskerk Silvolde

Algemeen

SILVOLDE - Veel activiteiten zijn zaterdag 11 september te beleven rondom de Protestantse Kerk te Silvolde, waaronder een grote rommelmarkt en rondleidingen in de kerk en de kerktoren.
Zaterdag 11 september is de jaarlijkse monumentendag en veel monumentale gebouwen zijn dan open en te bezichtigen. Zo ook de Oude Mauritiuskerk te Silvolde waarvan afgelopen jaar de kerktoren geheel is gerestaureerd.
De jaarlijkse rommelmarkt tijdens Koningsdag kon al twee jaar niet door gaan en daarom heeft men er voor gekozen om op deze zaterdag een rommelmarkt rondom de kerk te houden. Een deel van de spullen die de afgelopen jaren zijn ingezameld worden nu aangeboden voor de verkoop.
Voor de bezoekers is er koffie en thee met koek en er worden pannenkoeken gebakken. Naast deze markt is het monumentale kerkgebouw ook te bezichtigen. Er worden rondleidingen gegeven en ook de onlangs gerestaureerde kerktoren is ook te bezichtigen. Alle opbrengsten van deze dag komen ten goede van het onderhoud van de kerk.
Vanaf 9.30 uur is iedereen van harte welkom.