Rector Pauline Wenderich is blij dat de scholen weer open zijn voor alle leerlingen. Foto: PR
Rector Pauline Wenderich is blij dat de scholen weer open zijn voor alle leerlingen. Foto: PR PR

Almende opent schooljaar

Algemeen

Silvolde - Vanaf dit schooljaar zijn alle lokalen in het nieuwe vmbo-gebouw, Almende Laudis, volop in gebruik. 

Het gebouw staat naast Almende Isala, de havo/vwo-locatie, en is gebouwd voor ongeveer 800 leerlingen. Almende Bluemers wordt nog als dependance gebruikt door leerlingen van de onderbouw basis beroepsgericht plus, omdat op dit moment niet alle vmbo’ers in het gebouw Laudis gehuisvest kunnen worden. Ook verschillende leergebieden (wiskunde, Nederlands en de creatieve vakken) geven hun lessen in deze dependance.

Spandoek

Rector Pauline Wenderich opende maandag het nieuwe schooljaar, staande voor een groot spandoek met opschrift: ‘Laudis groet Isala’. Het spandoek bestaat uit allemaal selfies van leerlingen en medewerkers van Almende Laudis in de contouren van het gebouw. Zij groeten hiermee hun ‘buren’ en tevens collega’s. Het spandoek staat tussen de twee gebouwen in is vanaf het fietspad te zien.
Wenderich is blij dat de school de deuren weer kan openen voor alle leerlingen. “Hopelijk blijft dat zo. Onderwijs hoort fysiek op school plaats te vinden en niet via een scherm.” Ze complimenteerde iedereen voor de inzet tijdens de coronaperiode.
De feestelijke opening van het gebouw is vanwege de pandemie wederom uitgesteld. Zodra de regelgeving het toelaat wordt Almende Laudis alsnog officieel geopend. Pauline Wenderich wenste het gehele personeel een heel fijn schooljaar en speciaal voor de medewerkers van Laudis veel succes in het fraaie gebouw en met het vernieuwde onderwijsconcept.