Opnames van de Beeldbrengers. Foto: PR
Opnames van de Beeldbrengers. Foto: PR PR

Bij Beeldbrengers brengen
jongeren Doetinchem in beeld

Doetinchem - Jongeren uit Gelderland krijgen vanaf oktober de kans om media te maken over alles wat hen bezighoudt. 

Een talkshow, een kookprogramma met jongeren uit verschillende culturen, reportages over muziek of een nieuwsuitzending: alles is mogelijk. Beeldbrengers is het nieuwe mediaplatform voor en door jongeren in samenwerking met Omroep Gelderland. Wekelijks maken jongeren tussen de 14 en 26 jaar tv-programma's over alles wat ze tegenkomen in de Doetinchemse samenleving.
Vanaf oktober gaat Beeldbrengers van start in verschillende steden, waaronder Doetinchem. In een periode van zes maanden gaan ze aan de slag als presentator of vlogger. Of ze werken juist achter de schermen als redacteur, cameraman of -vrouw of als editor. Van een mediacoach leren ze interviewen en presenteren, maar ook om de regie te voeren, hoe de camera werkt en hoe je de audio goed opneemt.
Beeldbrengers is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd.
Vanaf november kunnen de Beeldbrengers gevolgd worden via de kanalen van Omroep Gelderland en JC DTC (Amphion). Jongeren uit Doetinchem die ook willen meedoen en tussen de 14 en 26 jaar zijn, kunnen zich opgeven via de website. Meedoen kost niets.


www.beeldbrengers.tv