De clubkampioenen Shirly Scholten (links) en Suus Heijerman, resp. van Rijvereniging Varsseveld en Ponyclub Varus. Foto: PR
De clubkampioenen Shirly Scholten (links) en Suus Heijerman, resp. van Rijvereniging Varsseveld en Ponyclub Varus. Foto: PR PR

Wisselbeker Varus blijft in familie

Algemeen

Varsseveld - Onder prachtige weersomstandigheden vonden de clubkampioenschappen van Rijvereniging Varsseveld en Ponyclub Varus plaats op de terreinen aan de Vlakkeeweg op zondag 5 september. 

’s Morgens reden de deelnemers een springparcours, ’s middags een dressuurproef. De klasseringen werden bij elkaar opgeteld voor het clubkampioenschap. Met een tweede plaats in het springen en een eerste bij de dressuur werd Shirley Scholten met haar paard The Diamond Queen clubkampioen bij de rijvereniging. 

Suus Heijerman was de beste bij de ponyclub met haar pony Chucky, zij was tweede in de dressuur en derde bij het springen. En zo gingen Shirley en Suus met de wisselbeker en het oranjelint naar huis. Vorig jaar won Roos Heijerman, zus van Suus, de wisselbeker en dat betekent dat de wisselbeker een jaar langer in de prijzenkast van huize Heijerman staat.