Startersspektakel van muziekvereniging Jubal

Algemeen

Varsseveld - Kinderen in groep 5 kunnen zich weer aanmelden voor het ‘Startersspektakel’ van muziekvereniging Jubal uit Varsseveld.

Het Startersspektakel is een turbo-kennismaking met de muziek met muziekles op drie verschillende instrumenten én het samen maken van een theatervoorstelling. De cursus is bedoeld voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5.
De cursus start met een klassikale bijeenkomst met alle kinderen samen. Hier worden de kinderen in drie groepjes verdeeld. In die groepjes krijgen de kinderen muziekles op drie verschillende instrumenten. Dit gaat om een houten blaasinstrument, een koperen blaasinstrument en een of meer slagwerkinstrumenten. Na drie weken schuift het groepje door naar het volgende instrument, zodat na negen weken ieder kind op drie verschillende instrumenten les heeft gehad.
Na de groepslessen komen de kinderen weer als geheel bij elkaar, om in vijf weken samen een voorstelling in elkaar te zetten. Tijdens de voorstelling spelen de kinderen op het instrument van hun keuze. De voorstelling wordt in week 16 uitgevoerd op een echt podium met een zaal vol met publiek (met papa’s/mama’s, opa’s/oma’s en andere geïnteresseerden).
De kinderen die enthousiast zijn geworden voor muziek, kunnen zich na afloop direct aanmelden voor vervolglessen op een instrument naar keuze. Jubal biedt hierbij zowel individuele lessen als groepslessen aan. Meer informatie daarover is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekles
De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag in het Borchuus te Varsseveld. De eerste cursus is op vrijdag 1 oktober, de eindvoorstelling zal zijn op 11 februari 2022. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op de website via https://www.jubalvarsseveld.nl/vereniging/muziekopleiding/startersspektakel.html.