Open dag wijngoed Ontbijt op Burendag

Gendringen - De eerste oogstdag is achter de rug en 600 liter druivensap gist in de tank voor een mousserende witte wijn. Zondag 19 september zet wijnboer Leon Masselink de poorten van de wijngaarden aan de Munsterweg in Gendringen weer open. 

Bezoekers kunnen zien hoe hier rode, witte en en rosé wijnen gemaakt worden in de wijnmakerij van het Wijngoed. In de wijngaarden hangen dikke trossen blauwe en witte druiven voor een nieuw oogstjaar en in de kelders ruik je de wijnen, die hier op eikenhouten vaten rijpen. Natuurlijk is volop wijn te proeven, is er aanbod van streekproducten en bij passende sfeermuziek is het goed toeven in de wijngaarden en op het terras.
Het Wijngoed is geopende van 12.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

Regio - Op zaterdag 25 september is het weer burendag, ook in gemeente Oude IJsselstreek. "Ook binnen de geldende regels kun je een activiteit organiseren met je buurt. Als je jouw activiteit aanmeldt bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek, maak je kans op een ontbijt voor je hele buurt", meldt Jasper Nickmann van Sociaal Werk Oude IJsselstreek.

Wie hulp nodig heeft bij de organisatie, meer wil weten over een financiële bijdrage van het Oranje Fonds of en activiteit wil aanmelden, kan contact opnemen met Sociaal Werk Oude IJsselstreek: 0315-745783, info@sociaalwerk-oij.nl of kijk op de website.


www.sociaalwerk-oij.nl/burendag-oude-ijsselstreek