De beweegtoestellen bij De Oevelgunne worden in gebruik genomen. Foto: PR
De beweegtoestellen bij De Oevelgunne worden in gebruik genomen. Foto: PR PR

Nieuwe beweegtoestellen geplaatst in tuin Oevelgunne

Algemeen

GENDRINGEN - De beweegactiviteiten bij De Oevelgunne waren tot nu toe vooral gericht op de eigen bewoners en vonden binnen plaats. Het buiten in beweging zijn en het ontmoeten werden gemist.

Met behulp van het beweeg- en beleefproject ‘Een nieuwe start: we mogen weer naar buiten!’ wil Stichting Azora het nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis De Oevelgunne nog meer in het dorp Gendringen laten integreren. De beweegtuin van De Oevelgunne is zo ingericht dat ook de beleving van de omgeving centraal staat. Er is evenwicht tussen het aantal beweegtoestellen en beleefelementen en de tuin heeft een natuurlijke uitstraling.

Dit zorgt ervoor dat iedereen zich uitgenodigd voelt om door de tuin te lopen. Bewoners, cliënten, Gendringenaren, personeel, familieleden, etc.

In de beweegtuin staan ook gecombineerde beweeg- en speeltoestellen die door zowel jong als oud gebruikt kunnen worden. Op deze manier is de tuin ook aantrekkelijk voor (klein)kinderen, via familiebezoek of in schoolverband. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van een jeu de boules baan en zitgelegenheden voor het sociale contact.

De realisatie van dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van FNO “zorg voor kansen”.