Coronatoegangsbewijs.

Coronatoegangsbewijs.

PR

De coronapas: Hoe werkt dat?!

Algemeen

Bibliotheek biedt hulp over werking coronabewijs

Terborg - In de Bibliotheek Terborg kunnen belangstellenden op maandag 27 september voor informatie over het coronatoegangsbewijs. Dus wanneer je hulp nodig hebt bij het regelen van een coronapas, zowel op de smartphone als op papier.

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij een bezoek aan een restaurant, café, festival, evenement, sportwedstrijd, bioscoop en theater. Dit toegangsbewijs is een QR-code die op te vragen is via de CoronaCheck app en die een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs toont.
Het regelen van deze coronapas is lastig voor mensen die niet goed met een computer, smartphone of printer overweg kunnen. Hierdoor dreigt deze groep mensen uitgesloten te worden van deelname aan deze activiteiten.
De Bibliotheek wil graag dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de maatschappij. Daarom houdt de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen met Aldert Doelen van iPad4senior een spreekuur waarbij de bezoekers hulp krijgen bij het regelen van een coronapas.

Aanmelden
Heb je een smartphone maar weet je niet hoe de CoronaCheck app werkt of hoe je de coronapas tevoorschijn tovert? Of heb je geen smartphone en wil je een papieren coronapas? Dan kun je op maandag 27 september tussen 10.00 en 12.30 uur terecht in de Bibliotheek Terborg. Aldert Doelen van iPad4senior helpt je dan verder. Reserveer wel van tevoren een plekje via de Activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl of door te bellen naar 088-0062929. En vergeet vooral niet je DigiD mee te nemen.