Thomas Quartier speelt Bob Dylan. Foto: PR

Thomas Quartier speelt Bob Dylan. Foto: PR

PR

De deur op een kier bij
monnik Thomas Quartier

Doetinchem - De ‘soundtrack van het leven’ van misschien wel de bekendste monnik van de lage landen Thomas Quartier is zaterdag 25 september te horen in de Stadswal aan de Burg. van Nispenstraat in Doetinchem. In het kader van zijn Deur op een kier-tournee zingt en speelt hij songs in de traditie van Bob Dylan en de Psalmen.

Quartier is een nationale bekendheid aan het worden. Hij schreef boeken over onder andere de liefde en liefdestaal, was een graag geziene gast op televisie, hij doceert als hoogleraar op de universiteit in Nijmegen en maakt eigen liedjes. Tot vorig jaar woonde hij in de Slangenburg Abdij nabij Doetinchem.
Zijn liederen zijn Nederlandstalig. "Ik noem ze ook wel resonanties van Bob Dylan. Zijn lied Knocking on Heavens Door lijkt voor de hand te liggen. Maar ik maak daarvan 'Deur op een kier'. Het legt bloot wat er in jezelf gebeurt.”
Zingen is voor Quartier de kern van diepe spiritualiteit. "Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn vrienden in Doetinchem weer te ontmoeten.
Tickets kosten 10 euro via de website of 12,50 euro op de avond zelf. Het concert begint om 20.00 uur.


hetnieuwedijkhuis.nl