Boekenbeer met ballonnen. Foto: PR
Boekenbeer met ballonnen. Foto: PR PR

Boekjes & Babbels: wekelijks voorlees-speel-muziekuurtje

Algemeen

ULFT/VARSSEVELD - Bibliotheek Achterhoekse Poort start vanaf 6 oktober met ‘Boekjes & Babbels’. Dit is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar in de Bibliotheek Ulft en Varsseveld.

Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind, voorlezen prikkelt de fantasie, en voorlezen is leuk. Tijdens Boekjes & Babbels kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen komen luisteren naar verhalen, zingen en spelen. Daarnaast krijgen ze tips over voorlezen en is er de mogelijkheid om samen met het kind boekjes uit te zoeken voor thuis en hier advies over de vragen. Ook is het een leuke gelegenheid om, onder het genot van een kop koffie of thee, andere (groot)ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken.
Boekjes & Babbels is wekelijks in de Bibliotheek Ulft en Varsseveld. Deze bijeenkomsten worden thematisch ingericht en bij de eerste bijeenkomst in de maand schuift een verpleegkundige van Yunio aan. Er is dan ook gelegenheid om vragen aan haar te stellen.
Boekjes & Babbels komt in de plaats van de Boekenpret koffie-uurtjes en gaat van start op woensdag 6 oktober van 9.00 tot 9.45 uur in de Bibliotheek Varsseveld en van 10.15 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Ulft.
Meer informatie op de website of de Facebookgroep Boekjes en Babbels Aalten.

Vrijwilliger

De Bibliotheek Varsseveld is nog op zoek naar een gastvrouw/heer die van kinderen houd en het leuk vindt om op woensdagochtend te helpen bij het wekelijkse Boekjes & Babbels uurtje. Kijk voor meer informatie op https://www.achterhoeksepoort.nl/vrijwilligers.html


www.achterhoeksepoort.nl