Jacobine Melis, archeoloog S.O.B. Research, op de locatie in Gendringen. Foto: Roel Kleinpenning

Jacobine Melis, archeoloog S.O.B. Research, op de locatie in Gendringen. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Matthäus Passion met sfeerlicht en Ulftse Nachtegalen

Ulftse Nachtegalen in actie bij Matthäus Passion

ZIEUWENT - Op goede vrijdag 2021 was het door de coronamaatregelen onmogelijk om de Matthäus Passion te gaan bezoeken. Er is echter nu de mogelijkheid om in 2021 toch dit meesterwerk van Bach bij te wonen. Namelijk op 30 oktober om 19.30 uur, de zaterdag voor Allerzielen, in Zieuwent.

Op deze dag vindt een bijzondere uitvoering in de ‘Kathedraal van de Achterhoek' plaats. Met medewerking van twee koren en de Ulftse Nachtegalen, een gloednieuw professioneel orkest, zes solisten van internationale allure en vele, vele vrijwilligers: samen zorgen zij voor een enerverende uitvoering van de Matthäus Passion.

La Sorpresa
Dit jaar worden de koren en solisten begeleid door een gloednieuw orkest: het internationaal samengestelde barokorkest La Sorpresa met onder meer leden van het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Beste koor
De Ulftse Nachtegalen onder leiding van Ben Simmes treden dit jaar voor het eerst op. In 2020 werden de Ulftse Nachtegalen verkozen tot ‘ Beste koor van Gelderland'.
Het lijdensverhaal van Christus inspireerde de organisatoren om via de stichting Paaspopklassiek een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Daarom wordt bezoekers op 30 oktober de gelegenheid gegeven om hun handtekening te zetten ter ondersteuning van Amnesty International.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en zijn te bestellen.


www.paaspopklassiek.nl