Start cursus DigiSterker in de Bibliotheek Gendringen

Workshop actueel nu ook coronapas online geregeld moet worden

GENDRINGEN - Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, je moet veel zelf via internet regelen. Voor iedereen die weet hoe internet werkt, maar nog wil leren hoe gebruik te maken van de digitale diensten van de overheid, houdt de Bibliotheek Achterhoekse Poort vanaf donderdag 14 oktober de cursus DigiSterker.

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente, zorgtoeslag aanvragen. Maar ook tegenwoordig de coronapas… Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt.

DigiD
Tijdens de vierdelige cursus DigiSterker leren de deelnemers stap voor stap een DigiD aanvragen en gebruiken, afspraken maken via internet, online formulieren invullen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl en mijnoverheid.nl.
Ook de website van de gemeente Oude IJsselstreek komt aan de orde, de communicatiemedewerker van de gemeente is dan aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Aanmelden
De cursus start op donderdag 14 oktober in de Bibliotheek Gendringen en is van 10.00 tot 12.00 uur. Het vervolg van de cursus is op 21 en 28 oktober en 4 november.
Deelname is gratis, de deelnemers betalen alleen de kosten van twintig euro voor het werkboek. Aanmelden kan op de website onder het kopje Activiteiten of door te bellen met het Servicebureau: telefoon 088-0062929.


achterhoeksepoort.nl