Jan Korten in het midden, geflankeerd door Ben Huibers en Wiebe van Vondel. Foto: PR

Terborgenaar Jan Korten Nederlands Kampioen

Sport

TERBORG - Terborgenaar Jan Korten was eind september uitgenodigd voor de finalewedstrijd klein kaliber geweer opgelegd te Emmeloord, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA).

Hiervoor werden de beste Nederlandse schutters in de klasse te gast. Er werd enthousiast geschoten, waarna de acht besten overbleven. Onder wie de topschutter van schietvereniging IJzevoorde/Slangenburg (beter bekend bij sportschutters in Gelderland als sv SIJS). In een spannende finale wist Jan Korten de anderen te verslaan door 248,5 punten te schieten.
Tweede werd Ben Huibers van sv Op De Korrel uit Bemmel met 247,1 punten en als derde eindigde Wiebe van Vondel van sc Diana uit Denekamp met 224,7 punten.
Jan Korten schoot allemaal tienen, ook in de laatste ronde en omdat ook de scores achter de komma geteld werden, werd Korten kampioen. Een prachtig resultaat, alweer door de schutter van sv SIJS behaald.
Eerder die dag schoot jeugdschutter van sv SIJS: Pepijn Claassen (13 jaar) zich naar een tweede plaats bij het Nederlandse Kampioenschap Luchtgeweer opgelegd. De eerste ronde van 40 schoten was niet zijn beste en hij ging dan ook met de hakken over de sloot naar de finale, waarin de beste acht overgebleven schutters streden om de hoogste podiumplaats. De finale begon met twee keer vijf kaarten. Pepijn had hier een goede serie en stond gedeeld eerste. De nummer acht viel af. Toen de volgende ronde met twee schoten per schutter. Pepijn schoot 10,2 en een 9,7. De nummer zeven viel af. Zo gingen er een paar ronden voorbij tot Pepijn in de laatste ronde een 9,4 en een 9,3 schot terwijl zijn tegenstander Jill van der Haven twee tienen schoot en daarmee Nederlands Kampioen werd.
Schietsportvereniging SIJS te Doetinchem/IJzevoorde mocht eerder dit jaar, ondanks gebrekkige trainingsmogelijkheden vanwege tijdelijke coronasluiting van de accommodatie, Yanick Siebelink uit Zelhem al binnenhalen als Nederlands Kampioen Luchtpistool.
SV SIJS heeft schietavonden op dinsdag en vrijdag. Info: 0314-335777.