Evelyn Grijze met haar boek. Foto: Archief Achterhoek Nieuws
Evelyn Grijze met haar boek. Foto: Archief Achterhoek Nieuws

Thema-avond 'Vrijheid is niet vanzelfsprekend'

DINXPERLO - Stichting Grenslandmuseum Dinxperlo nodigt belangstellenden uit voor een lezing over het boek 'Mijn naam is Eva' door de auteur Evelyn Grijze. De lezing vindt plaats in het kader van 75 jaar vrijheid. Aan de thema-avond 'Vrijheid is niet vanzelfsprekend' werken klarinettisten Maureen en Ingo Huls en leerlingen van Schaersvoorde Dinxperlo mee. 

In haar roman vertelt Evelyn Grijze het verhaal van het meisje Eva die in de oorlogsjaren opgroeit op een grote boerderij in Groningen. Rondzwervend door het grote huis treft zij op zolder een verzameling kostbare voorwerpen aan. Ze kan niet vermoeden dat dit het begin is van haar zoektochten.
Na de lezing volgt een gesprek met de schrijfster over haar boek en over het thema van de avond 'Vrijheid is niet vanzelfsprekend'. Klarinettisten Maureen en Ingo Huls verlenen hun muzikale medewerking. Enkele leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde, Dinxperlo, zullen zelfgeschreven gedichten over de vrijheid voordragen.

Aanmelden
De lezing vindt plaats op woensdag 27 oktober in Sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo, De Kolk 6. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur. De entree is gratis, een vrije gift is van harte welkom. Aanmelden kan via e-mail: info@grenslandmuseum.nl