Er wordt veel werk verzet om Huis Landfort weer in de oude luister te herstellen. Foto: Albert Speelman
Er wordt veel werk verzet om Huis Landfort weer in de oude luister te herstellen. Foto: Albert Speelman

Cheque voor Landfort van Coörperatiefonds

Maatschappij

Fonds Rabobank Graafschap schenkt sEL 2.500 euro

MEGCHELEN - Stichting Erfgoed Landfort (sEL) heeft een cheque ter waarde van 2.500 euro ontvangen van het Coöperatiefonds Rabobank Graafschap. Dit fonds ondersteunt activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied. 

sEL zal dit bedrag benutten voor informatieve en inspirerende kennisbijeenkomsten voor de circa vijftig vrijwilligers die momenteel op Huis Landfort actief zijn. Stichtingsdirecteur René Dessing reageert verheugd op de cheque: “We zijn het Coöperatiefonds van de Rabobank zeer erkentelijk voor deze schenking. We gaan dit geld benutten om voor onze vrijwilligers een serie informatieve bijeenkomsten te organiseren waarin we dieper ingaan op historische buitenplaatsen, hun tuinen en inrichting en andere hiermee samenhangende onderwerpen. Door deze leuke cursus te organiseren, vergroten wij hun kennis over van historische buitenplaatsen in het algemeen en Huis Landfort in het bijzonder.” 

De stevige ambitie van sEL kan met enkel met gemotiveerde vrijwilligers worden gerealiseerd. Daarom ziet de stichting uit naar actieve vrijwilligers die de historische buitenplaats Huis Landfort mee willen dragen en ondersteunen; mensen met groene vingers die zin hebben om op vrijwillige basis de handen uit de mouwen te steken. Onder leiding van een professionele tuinbaas wordt werk verricht in de moestuin of het landschappelijke park. Vanaf 2022 zijn er naast tuinvrijwilligers ook andere vrijwilligers zoals gastvrouwen/heren en toezichthouders nodig om bezoekers te kunnen ontvangen. Een vrijwilligerscoördinator zorgt voor een goede samenwerking, afstemming, voortgang en roosterzaken. Sinds de oprichting van de stichting in 2017 is alles in het werk gesteld om Huis Landfort haar oude grandeur terug te geven en er een vitale historische buitenplaats van te maken, met als belangrijk doel een verantwoord herstel en toekomstig behoud van deze historische buitenplaats. Deze renovatie omvat de restauratie van het landhuis, de herbouw van het koetshuis, de herintroductie van de verdwenen moestuin en het herstel van het landschappelijke park.