Elco Rouwmaat, Ronnie Michelbrink en Jeroen Heinhuis (vlnr) op het terrein van TCU. Foto: Roel Kleinpenning
Elco Rouwmaat, Ronnie Michelbrink en Jeroen Heinhuis (vlnr) op het terrein van TCU. Foto: Roel Kleinpenning

Transport en Containerservice Ulft draagt werkzaamheden over aan bevriende regionale partners


Ulft – TCU Containers en Recycling heeft op 1 oktober de werkzaamheden overgedragen aan Rouwmaat Groep en Heinhuis Recyling. Die gaan het takenpakket grotendeels voortzetten. Voor andere bedrijfsonderdelen lopen nog gesprekken met diverse partijen.

Door Reinier Kroesen

Het containergebeuren is overgenomen door Rouwmaat die ook een vestiging heeft in Oer, Heinhuis gaat de recycling van het metaal op zich nemen. Dat laatste bedrijf zit in Eibergen, waar de metaalverwerking naar toe verhuisd. Ronnie: "We zijn op 't Goor in 1999 begonnen. Ik heb TCU (Transport en Containerservice Ulft) samen met mijn broers Victor en Carlo opgericht. Zij hadden hun eigen werk, ik had de dagelijkse leiding, mijn vrouw Wilma deed de administratie. Mijn beide jongere broers zijn rond de zestig, ik word zeventig. We zijn lang bezig geweest over de opvolging. Eerst is gekeken of we alle taken van TCU naar één bedrijf konden sluizen, dat is niet gelukt. Toen kwam Rouwmaat om de hoek, dat bedrijf doet ook in zand, grind en bodemsanering maar had belangstelling voor het containergedeelte. Die service wordt voortgezet op ons huidige terrein. Twee weken later kwam Heinhuis praten over overname van de metaalverwerking. Het belangrijkste is het dat het familiebedrijven zijn. Wij kennen die beide ondernemingen al heel lang, in 2019 hebben we ook al gesprekken gevoerd. Er is een klik met beiden."

Afvalbrengpunt
Voor het afvalbrengpunt waar bedrijven en particulieren afval storten is nog geen kandidaat. Ronnie: "Met overnamepartijen lopen gesprekken, verhuizen is in verband met de weegbrug en milieuvoorschriften geen optie. De diensten voor zakelijke klanten zijn gewaarborgd. We hadden acht mensen in dienst en het werd lastiger om personeel te krijgen. Met die overname door grotere bedrijven is er meer flexibiliteit en kunnen we klanten de service blijven garanderen. We hebben ook diepladers en kranen voor groot transport en verhuren heftrucks. Die transporttak moeten we nog onderbrengen, gesprekken lopen met drie partijen. We zijn bezig alles administratief en juridisch te ontrafelen. Wilma en ik gaan genieten van ons pensioen, je moet jongeren ook een kans geven!”