Nicole Smits, Mel Beijer, Daniëlle Brom, Mansur Nadjibie en John Freriks (vlnr) zijn blij met de nieuwe shirts. Foto: Roel Kleinpenning

Nicole Smits, Mel Beijer, Daniëlle Brom, Mansur Nadjibie en John Freriks (vlnr) zijn blij met de nieuwe shirts. Foto: Roel Kleinpenning

Anonieme sponsor schenkt Koop Lokaal shirts aan jongerenteam VV Gendringen

Gendringen – Het oudste jeugdteam van VV Gendringen, tegenwoordig aangeduid als JO19/1, jeugd onder 19, heeft een nieuwe shirtsponsor. Zaterdag 16 oktober speelden ze hun eerste wedstrijd in die nieuwe kleding. De sponsor wil anoniem blijven, daarom is besloten de tekst Koop Lokaal op de shirts te printen, als geste naar de trouw steunende plaatselijke ondernemers.

Door Reinier Kroesen

Voorzitter John Freriks: “We zijn benaderd door een sponsor van onze vereniging die graag de nieuwe shirts van het JO19-team wilde betalen. Die geldgever zei wel dat de bedrijfsnaam er niet op hoefde, we moesten zelf maar bekijken wat we met de shirttekst wilden doen. Als bestuur hadden we al snel het idee dat we iets wilden betekenen voor het dorp Gendringen. VV Gendringen heeft twee credo's: we zijn meer dan voetbal, en een vereniging van de menselijke maat. We hebben nu anderhalf jaar corona achter de rug, dat waren niet de gemakkelijkste tijden voor ons, en natuurlijk voor niemand. Financieel had dat nogal wat gevolgen voor de club. Wat we in die periode gemerkt hebben is dat van al onze grote sponsoren en lokale ondernemers die ons steunen er niet één is vertrokken. Daarop keken wij of we misschien een bepaalde naam of organisatie er uit zouden pakken, maar dan doe je anderen te kort. Zo kwamen we op de tekst ‘Koop Lokaal’, een blijk van waardering naar onze trouwe plaatselijke weldoeners. We hebben Bart Bresser (voorzitter ondernemersvereniging) gebeld. Met hem is er nog gespard over de tekst: moesten we er Koop Lokaal Gendringen van maken? Maar VV Gendringen heeft een samenwerkingsverband met SVGG Megchelen en onze plaatselijke ondernemers zijn soms ook actief in andere dorpen, vandaar dat we het algemeen houden."

Nicole Smits en Daniëlle Brom waren namens die ondernemersvereniging ook aanwezig bij de aftrap. Nicole: "We zijn inmiddels al weer bezig activiteiten op te starten, op 14 november is de Sinterklaasintocht, eind november worden 14 grote kerstbomen geplaatst. Op 11 december is er Trees, Food & Wine, een week later een Winterpreuvement.” Daniëlle: "De publiciteit rond deze shirtsponsor is weer extra reclame voor de ondernemers, die zaken versterken elkaar.” Volgens trainer Hans Vreeman maakt het zijn jongens niet veel uit wat er op de shirts staat. "Die zijn vooral blij met de nieuwe kleding. Als het er maar strak en netjes uitziet. Maar ik probeer ze wel maatschappelijke betrokkenheid bij te brengen.” Velen van hen hebben bijbaantjes in lokale winkels, ook zij profiteren van een florerende middenstand, zo concludeerden de aanwezigen ter afsluiting.