De band Joy Division Undercover in 2019 in De Helling. Foto: Anne-Marie van Rijn

De band Joy Division Undercover in 2019 in De Helling. Foto: Anne-Marie van Rijn

Anne-Marie van Rijn

Joy Division Undercover eert Ian Curtis op 65ste verjaardag

ULFT - Dit jaar zou Ian Curtis zijn 65ste verjaardag hebben gevierd, als hij niet in 1980 had besloten een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. De meest opvallende band in deze periode is Joy Division, met Ian Curtis aan kop.

De Britse post-punk groep heeft slechts twee officiële albums uitgebracht. Bij het grote publiek zijn vooral She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekende singles. Wie verder luistert, vindt juweeltjes op de albums. Met hun melancholische nummers hebben ze veel invloed gehad op latere gothic en new wave bands als Editors en White Lies.
Joy Division Undercover eert Ian Curtis en zijn band op 5 november in het DRU poppodium. Op sublieme wijze zullen zij een goede greep uit het repertoire live vertolken. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en ‘zijn’ band.
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website, telefonisch via 0315 - 200150 of in het DRU Inspiratiepunt/VVV op het DRU Industriepark. Alle vragen en antwoorden over bezoek aan het DRU Industriepark met coronatoegangsbewijs staan op www.dru-industriepark.nl.