Esther Groenenberg concerteert 7 november op het DRU Industriepark. Foto: Dirk Schreuders

Esther Groenenberg concerteert 7 november op het DRU Industriepark. Foto: Dirk Schreuders

Groenenberg brengt ode aan vrouwelijke singer-songwriters uit de 70s

ULFT - In ‘Back to the Garden’ brengt de Zwolse muzikante Esther Groenenberg een ode aan de vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig. Zo komen liedjes van artiesten als Carly Simon ('You're so vain'), Janis Ian ('At seventeen'), Carole King, Joni Mitchell en Chi Coltrane ('Go like Elijah') voorbij. Op 7 november staat de zangeres met haar band - met onder anderen de Silvoldse Bauke Bakker - in de theaterzaal op het DRU Industriepark.

Esther Groenenberg toerde al eerder door het land met haar eigen Nederlandstalige luisterliedjes en bracht drie platen uit. Afgelopen twee theaterseizoenen bracht ze een succesvolle ode aan haar grote heldin Carole King in de Nederlandse theaters.
Esther zingt en speelt piano en wordt vergezeld door zingende muzikanten Bauke Bakker op drums, Dirk Schreuders op basgitaar (beiden bekend van de band Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young) en Bas Schouten op gitaar. Dankzij de zangstemmen van haar driekoppige band is er ruimte genoeg voor veel meerstemmigheid en krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor, Kris Kristofferson en Graham Nash een plek in dit programma. Esther vertelt achtergronden bij de liedjes en vertelt daarnaast ook een persoonlijk verhaal.
Een must voor iedereen die de seventies ‘mijn tijd’ noemt, maar zeker ook voor de liefhebbers die daarvoor, net als Esther, te laat geboren zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website, telefonisch via 0315 - 200150 of in het DRU Inspiratiepunt/VVV op het DRU Industriepark. Alle vragen en antwoorden over bezoek aan het DRU Industriepark met coronatoegangsbewijs zijn te vinden op www.dru-industriepark.nl.