Zeker duizend kleine huisdieren, waaronder konijnen bevolken de Varsseveldse sporthal tijdens de Van Pallandtshow.
Zeker duizend kleine huisdieren, waaronder konijnen bevolken de Varsseveldse sporthal tijdens de Van Pallandtshow.

Duizend kleindieren in
Varsseveldse sporthal

VARSSEVELD - Prachtig zijn alle kleindieren die in de Van Pallandthal te zien zullen zijn in het weekend van 29 tot en met 31 oktober. Voor jong en oud altijd een belevenis om te kijken naar al die gekleurde dieren. 

Het is alweer bijna het laatste weekend van oktober en dat betekent, traditiegetrouw, dat de VPKV Varsseveld haar jaarlijkse Van Pallandtshow organiseert. De show wordt gehouden in het sportcentrum Optisport in de Van Pallandthal in Varsseveld. De 113-jarige Varsseveldse Pluimvee – en Konijnenfokkers Vereniging is nog steeds springlevend en vol enthousiasme wordt de show door de vele leden georganiseerd.
De keurdag is op vrijdag 29 oktober en dan worden de mooiste dieren gekozen door keurmeesters uit het hele land. Op zaterdagmorgen 30 oktober is er voor het eerst een keuring van kleine knagers, dit zijn onder andere kleurmuizen, Russische dwerghamsters en tamme ratten. Daarnaast zijn er dit jaar ruim duizend kippen, eenden, duiven, konijnen en cavia’s die zich van hun mooiste kant laten zien, om zo uit te maken wie de mooiste van allemaal is.
Voor de kinderen is er een leuke quiz te maken, met verschillende vragen over de vele verschillende dieren die op de show aanwezig zijn. Voor diegene die de quiz het beste maakt is er uiteraard een mooie prijs. De kleinste kippen (de Serama) ter wereld zijn te zien en wie wil knuffelen met een cavia of konijn, kan dat doen in de knuffelhoek. VPKV Varsseveld richt zich veel op de kinderen omdat de jeugd het gevoel van dieren liefhebben niet mag verliezen.

VPKV
Varsseveld
richt zich
veel op de
kinderen

Dit jaar is de show geopend op vrijdag 29 oktober van 19.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag 31 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. De sporthal is te vinden aan de Van Pallandtstraat 8 in Varsseveld.