Kerkdienst Mauritiuskerk rond Allerzielen

Kerkdienst Mauritiuskerk rond Allerzielen

SILVOLDE - Afscheid zonder afscheid is het thema van de Allerzielenviering op dinsdag 2 november vanaf 19.00 uur in de Mauritiuskerk Silvolde. Met Allerzielen denkt men eenmaal per jaar samen aan allen die ons zijn voorgegaan. 

Natuurlijk denk je nog dagelijks aan hem of haar, die je lief was en bent kwijtgeraakt. Maar op Allerzielen wordt daar een bijzondere vorm aan gegeven. Men komt dan samen in de eigen Mauritiuskerk om lief en leed, herinneringen, warmte en dankbaarheid te delen. Samen betekent hier: met iedereen van de geloofsgemeenschap en - daarbuiten- die daar bij betrokken wil zijn. In het bijzonder herdenkt men  degenen die in het afgelopen jaar, sinds Allerzielen 2020, in deze geloofsgemeenschap zijn overleden. De parochianen dragen hen, in de kaars die bij het afscheid brandde, op handen de kerk binnen. De familieleden zijn hiervoor speciaal uitgenodigd. Tijdens de viering worden de namen van de overledene genoemd en ontsteekt men een kaars met hun naam er op. Zij herdenken hen in woord gebed en zang. Zo probeert men samen de liefde voor hen te delen en de hoop te versterken dat het afscheid niet is voor altijd. 

De viering kan ook via streaming gevolgd worden via de website: https://kerkdienstgemist.nl/stations/531. Meer bijzonderheden staan op facebook: Mauritius Geloofsgemeenschap en de website van de Maria-Laetitiaparochie.