Heinoos. (foto: PR)
Heinoos. (foto: PR) PR

Honderd jaar Sint Hubertus met feest en schietwedstrijd

Cultuur

ULFT - Op 13 juni 2020 bestond het Schuttersgilde Sint Hubertus 100 jaar. Een prachtige mijlpaal, waar helaas door de toen geldende maatregelen alleen in zeer kleine kring bij stil is gestaan. Nu is het tijd om het jubileum te vieren met alle Ulftenaren en belangstellenden.

Op vrijdagavond 5 november staan de Heinoos en de Paloma’s in de feesttent op het Kennedyplein. De Heinoos brengen onder de noemer “Høken met de Heinoos” een eerbetoon aan de grondleggers van de dialectmuziek: Normaal.
De Paloma’s brengen een mooi stukje “olderwetse” piratenmuziek. Kaarten voor dit feest zijn te bestellen via www.sinthubertusulft.nl voor 12,50 euro per stuk.

Rondgang
Op zondag 7 november maakt het Schuttersgilde Sint Hubertus om 9.30 uur een rondgang door Ulft. Aansluitend volgt een jubileumreceptie voor genodigden en een concert van onze drumfanfare. Na afloop zijn er diverse schietwedstrijden, waaronder het keizerschieten voor oud-koningen en oud-jeugdkoningen van Sint Hubertus. De huidige keizer Sjon Sewalt zal deze middag zijn keten overgeven aan de nieuwe keizer.
Afhankelijk van de geldende maatregelen in het weekend van 5-7 november is een coronapas verplicht.


www.sinthubertusulft.nl