Themaweek over mediawijsheid.
Themaweek over mediawijsheid. PR

Samen sociaal online tijdens de Week van de Mediawijsheid

Maatschappij

ULFT - Van 5 tot en met 12 november is de Week van de Mediawijsheid. Het thema van dit jaar is Samen Sociaal Online. 

Tijdens deze campagne wordt ruimte gemaakt om hierover met elkaar in gesprek te gaan en krijg je handvatten om jezelf of een ander mediawijzer te maken. Zo worden we allemaal een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger.
In het kader van de Week van de Mediawijsheid, organiseert De Bibliotheek twee gratis webinars met praktische tips over het mediagebruik van de jeugd: Het webinar ‘Samen sociaal online’ is gericht op de ouders/verzorgers van kinderen tot 12 jaar en het webinar ‘Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?’ is voor ouders/verzorgers van kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Aanmelden voor deze webinars kan via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl.

Samen sociaal online
Tijdens het webinar ‘Samen sociaal online’ op dinsdag 9 november van 20.00 tot 21.00 uur, neemt Denise Bontje ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je met je kind over media? Denise Bontje is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Tijdens het webinar geeft ze praktische tips.

#hoedan?
Tijdens het webinar ‘Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?’ op donderdag 11 november 2021 van 20.00 tot 21.00 uur, neemt Jacqueline Kleijer ouders in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. Wat doen jongeren online? Én wat doet dat met hen? Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten. En hoe houd je alles in balans? Jacqueline Kleijer werkt bij Bureau Jeugd & Media. Ze heeft een achtergrond in therapeutische jeugdhulp en als intensief ambulante gezinswerker.


achterhoeksepoort.nl