Adriaan van Dis.
Adriaan van Dis. Bert Nienhuis

In beweging met de Bibliotheek tijdens Nederland Leest

Cultuur

VARSSEVELD - Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom is gedurende de hele maand november de campagne Nederland Leest. Bezoekers van de bibliotheek krijgen dan het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Ook organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort een aantal activiteiten rondom het thema van Nederland Leest.

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema Over de grens. De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert daarom in de maand november verschillende activiteiten rondom reizen en het boek ‘De wandelaar’. 

Wandelcoach
Op dinsdag 9 november laat wandelcoach Marja Raterink tijdens een wandeling van ongeveer een uur, deelnemers ervaren wat wandelen voor hen kan doen. Ze geeft oefeningen en past hierbij ook elementen uit Qigong toe, een onderdeel van de Chinese bewegingsleer. De wandeling start om 14.00 uur vanuit de Bibliotheek Varsseveld. Daarna is er nog gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie en koek!

Stappenteller
Minstens 30 minuten, oftewel 10.000 stappen, per dag bewegen is gezond. Een stappenteller is daarvoor dan wel een handig hulpmiddel. Maar welke waarde hebben de verschillende soorten stappentellers nog meer dan alleen stappen? Dat komt aan bod tijdens de workshop op donderdag 11 november om 14.00 uur in de Bibliotheek Ulft.

Google Maps
Tijdens deze workshop op donderdag 18 november vanaf 10.00 uur in de Bibliotheek Gendringen, ontdekken deelnemers het gemak van de smartphone tijdens het wandelen. Voor het vinden en uitstippelen van de mooiste routes met Google Maps, maar ook voor het gebruik van knooppunten en andere apps.
Om bezoekers te inspireren, wordt er in alle vestigingen een selectie boeken onder de aandacht gebracht die aansluit bij het thema van Nederland Leest. Ook delen medewerkers hun favoriete wandelroutes.
Kijk voor meer informatie op:


achterhoeksepoort.nl