Angelique Thuis. Foto: PR
Angelique Thuis. Foto: PR PR

Angelique Thuis van start als
ritueelbegeleider en uitvaartspreker

TERBORG - Angelique Thuis uit Terborg is onlangs begonnen als ritueelbegeleider/uitvaartspreker. 

"Ruim dertien jaar ben ik als docente werkzaam op het Graafschap College in Doetinchem. Hier mag ik studenten lesgeven en begeleiden die een beroepsopleiding volgen om in de gezondheidszorg aan het werk te gaan. Een (kleine) schakel zijn in het leer-en ontwikkelproces van de student is waarom ik dit werk graag doe en met veel plezier uitvoer.", vertelt Thuis.
"Ondanks dat ik het een leuke, fijne en uitdagende baan vind, heb ik het afgelopen jaar een studie gevolgd voor ritueelbegeleider/uitvaart spreker. De uitvaartbranche heeft me altijd geïntrigeerd. Ik vind het belangrijk dat het leven van de overledene recht wordt gedaan tijdens een afscheidsdienst. Een uitvaart zou een afspiegeling moeten zijn van het geleefde leven van een overledene. Dat de nabestaanden zich herkennen in het verhaal, maar ook de genodigden een blik van herkenning hebben en dat er een glimlach op het gezicht verschijnt die het verlies wat verzacht."
"Als ritueelbegeleider/uitvaartspreker kan ik ervoor zorgen, in overleg met de nabestaanden, dat het afscheid een mooi en waardevolle herinnering wordt. Samen met hen geef ik de afscheidsdienst vorm met passende gedichten, een liefdevol verhaal en desgewenst, een mooi ritueel. Denk aan het aansteken van kaarsen, het leggen van bloemen bij de kist of gebruik maken van troost-stenen. Als ritueel begeleider/uitvaartspreker kan ik benaderd worden om een uitvaart te spreken via de uitvaartondernemer, maar mensen kunnen mij ook rechtstreeks benaderen. Een oriënterend gesprek bij leven om over de wensen te praten kan altijd."
Als geboren en getogen Achterhoekse is het ook mogelijk als de uitvaart in het dialect gesproken wordt. "Een mooie en persoonlijke afscheidsdienst kan helend zijn in het rouwproces", besluit Angelique Thuis.
Meer informatie: 06-19132036 of info@angelique-thuis.nl.


www.angelique-thuis.nl