’t Kruispunt en koffiedrinken starten weer

ULFT - Op donderdag 4 november gaat ’t Kruispunt in Ulft weer open. Als de coronamaatregelen het toestaan, kunnen belangstellenden elke donderdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur weer binnenlopen in de ontmoetingsplek van de Petrus- en Pauluskerk in Ulft. Koffie of thee staan klaar.

De ingang is links naast de grote toegangsdeuren van de kerk. Het naambord wijst de weg.
't Kruispunt is een inloop. Dat betekent dat eenieder welkom is, parochiaan, kerkelijk of niet. Daarmee wil de Maria Laetitiaparochie aan de komende en gaande man of vrouw een plek bieden voor geborgenheid, gezelligheid en ontmoeting. De medewerkers weten zich geïnspireerd door wat een kruispunt van oudsher doet: mensen met elkaar in contact brengen, doordat hun wegen elkaar kruisen. Natuurlijk inspireert ook het christelijk kruis met z'n horizontale en verticale balk. Als mensen elkaar echt ontmoeten krijgt het leven een extra dimensie, die sommigen ‘hemels' willen noemen. Bezoekers van 't Kruispunt hoeven echter niet bang te zijn, dat de gesprekken altijd en alleen maar over dat hemelse zullen gaan. De eerste insteek is, dat men zich thuis en vrij voelt en dat men geniet van het samenzijn.
Een vervolg op de inloop in ’t Kruispunt is het koffiedrinken na de zondagse H. Mis van 9.30 uur. Ook dat gaat weer van start. Vanaf zondag 31 oktober kunnen kerkgangers elkaar weer ontmoeten in de grote zaal van de Petrus- en Pauluskerk. Ook hier gaat het om het samenzijn, onderling contact en wederzijdse gastvrijheid. Uiteraard zorgen vrijwilligers voor koffie en thee met wat lekkers.