Voorlezen.
Voorlezen. PR

Voorleesuurtjes in de Bibliotheek

Onderwijs

GENDRINGEN/TERBORG - De Bibliotheek maakt van voorlezen een feest! Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind. Daarom is er vanaf 16 november iedere dinsdag een voorleesuurtje in de Bibliotheek Dinxperlo, Gendringen en Terborg voor kinderen en hun (groot)ouders.

“Voorlezen geeft het kind een voorsprong, prikkelt de fantasie, en voorlezen is gezellig”, stelt woordvoerder Minouk Woltering van Bibliotheek Achterhoekse Poort. “De Bibliotheek laat graag zien wat ze allemaal heeft en doet om van voorlezen een feest te maken. Zo kunnen (groot)ouder de fantasie van hun (klein)kind prikkelen met gekke, leuke, spannende en mooie verhalen. En het kind leert veel nieuwe woorden en gaat later zelf beter lezen.”
Vanaf 16 november is er iedere dinsdag een voorleesuurtje van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Dinxperlo en van 15.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Gendringen en Terborg. Aanmelden is niet nodig. Woltering: “Kom gezellig samen naar de bibliotheek en luister naar de leukste verhalen.”

Meer informatie
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Zo kunnen ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes voorleesboeken lenen om thuis ook een feestje mee te maken. De bibliotheekmedewerkers leggen graag uit welke boeken hier leuk en geschikt voor zijn.


www.achterhoeksepoort.nl