Op donderdag 18 en vrijdag 19 november houdt de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen in zaal Jan ter Voert in Megchelen een presentatie van historische afbeeldingen van het dorp. Voor ouderen een feest van herkenning. Voor jongeren een eyeopener. Kaarten zijn

MEGCHELEN - Het is de volgende in een serie presentaties door de fotowerkgroep van de OVGG van oude afbeeldingen van kernen in de vroegere gemeente Gendringen. Na Megchelen volgen nog Netterden en Voorst/Breedenbroek. 

Door Marcel van Berkum

Presentatie

De 76-jarige Gendringenaar Ad van Aalst is geboren in Ulft en kan meeslepend vertellen over de historie van de streek. Hij presenteert de avond in 't Dorpshuus en geeft commentaar bij de powerpointpresentatie, die de oude naast de huidige situatie toont. Het is confronterend om te zien hoe het wegennet is veranderd. Ooit bestonden de Berghseweg en Oude IJsselweg niet en van Ulft naar Azewijn ging het door de Hoofdstraat van Varsselder. Ook worden er herinneringen opgehaald door de rasechte Varsselders Jan ter Horst en Jos van Toor. Het wordt zonder twijfel een avond van 'Weet je nog? En hoe was het ook al weer?'.

Gratis toegang

't Dorpshuus heeft een capaciteit van 200 bezoekers. De organisatie verwacht een grote toeloop. De entree is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. Gratis kaarten zijn uitsluitend vooraf verkrijgbaar vanaf 27 februari in 't Dorpshuus. De foto's worden niet tentoongesteld, maar van de powerpoint presentatie is een dvd te koop voor 10 euro.