Crematorium Etten. Foto: PR
Crematorium Etten. Foto: PR PR

Tweede open dag Crematorium Etten na enorme toeloop tijdens eerste open huis

ETTEN - Na een overweldigende open dag op 17 oktober met zo’n 2.000 bezoekers die helaas niet allemaal goed konden worden ontvangen, houdt GUV een tweede open dag bij Crematorium Etten en wel op zondag 14 november van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Bij de ingang zal een coronacheck plaatsvinden. Daarnaast verzoekt GUV bezoekers een mondmasker te dragen tijdens het rondlopen. Deze mag in de ontvangstkamer als men zit natuurlijk afgezet worden.
Om de mensen ook te verspreiden over de openingstijden verzoekt GUV indien mogelijk, de mensen wier achternaam begint met de letters A-K tussen 11.00 uur en 14.00 uur te komen, de mensen wier achternaam begint met de letters L-Z van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Bert van Asselt, directeur van GUV, nodigt uit: "Wij zijn blij dat we mogen laten zien wat we voor de regio in Oude IJsselstreek hebben kunnen realiseren. Trots zijn we met recht op een crematorium wat nabestaanden alle mogelijke voorzieningen bied op het gebied van een afscheid, maar ook 24-uurs kamers heeft waar men dag en nacht naar de overledene kan. Bijkomend voordeel is dat op de dag van de uitvaart de overledene al op de plaats van de plechtigheid is, geen gedoe meer met vervoer net voor de uitvaart."
"Cremeren lijkt vaak wel ingeburgerd, maar wij spreken nog steeds mensen die met veel vragen zitten. Deze open dag is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers.”
Tijdens de eerste open dag werd vaak gevraagd of iedereen voor Crematorium Etten mocht kiezen. "Natuurlijk kan dat. Het bleek dat er uitvaartverzorgers zijn die aangeven dat dat niet kan of dat dat duurder is. Als dat zo is, mag men altijd rechtstreeks met GUV contact opnemen."
Crematorium Etten heeft een uitgebreide keuken met huisgemaakte soep, vers gebakken appelflappen en saucijzenbroodjes, maar ook een broodje pulled pork. Jesse Kempers, teamleider horeca: "Wat mensen ook bestellen, wij kunnen alles verzorgen. Het is een uniek afscheid, daar hoort ook een passende afsluiting bij waar de geserveerde producten van hoogwaardige kwaliteit zijn.”
In de spreekkamer en op De Wetering wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die GUV aan verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden.