Schuttersgilde op naar de honderd jaar

GENDRINGEN - Volgend jaar viert het schuttersgilde Wals, Wieken, Milt het honderdjarig bestaan en de voorbereidingen voor het vieren van dit jubileum zijn al in gang gezet. 

Vervolg van pagina 2/3

“Wel lastig, omdat we niet weten hoe en wat er allemaal kan in verband met de coronaregels die dan misschien nog gelden. Maar er komt in elk geval een jubileumreceptie en we organiseren het Federatieve concours, waar - als het meezit - ruim dertig verenigingen uit het Rijk van Nijmegen, de Liemers, Montferland en de Achterhoek aan deelnemen”, vertelt secretaris Marcel Meijer.
”In januari 2022 verschijnt dan ook ons jubileumboek, boordevol verhalen uit de geschiedenis van het Schuttersgilde en voorzien van talloze foto's.” Jubilaris Harrie kijkt nú al uit naar dat jaar. “Prachtig toch? Om dat mee te mogen maken (bij leven en welzijn)? Honderd jaar is niet niks. Het zegt iets over de saamhorigheid binnen ons schuttersgilde. Dat gilde is mijn lust en mijn leven”, aldus het erelid dat in de loop van de jaren de nodige onderscheidingen in ontvangst heeft mogen nemen, zoals de zilveren medaille van de Federatie (in 1982), een koninklijke onderscheiding (in 1987) en de zilveren kroon van de Federatie (ook in 1987).
Daarnaast is het Harrie gelukt om drie keer de titel van koning binnen te halen (1970, 1983 en 1997) “Maar ik blijf gewoon Harrie”, klinkt het nuchter.