V.l.n.r. Willy Wiendels, Teun de Jong (NBB), Caré van Raaij. Foto: Henk van Raaij
V.l.n.r. Willy Wiendels, Teun de Jong (NBB), Caré van Raaij. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

75-jarig Jubileum Bridgeclub Ruiten Troef

Sport

TERBORG/SILVOLDE - Bridgeclub Ruiten Troef uit Terborg heeft afgelopen zaterdagmiddag 6 november haar 75-jarig jubileum gevierd in haar speellocatie, zaal ‘t Molentje te Silvolde. 

Door André te Boekhorst

BC Ruiten Troef, de oudste bridgeclub in oostelijk Gelderland, is opgericht net na de oorlog in 1946 en dankt haar naam aan het ontbreken van vensterglas (ruiten) in onze regio net na de Tweede Wereldoorlog. De jubileumviering stond eerst nog op losse schroeven, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, maar na instemming van zowel de Gemeente Oude IJsselstreek als de Nederlandse Bridge Bond (NBB) kon deze gelukkig doorgang vinden.

De middag begon om 13.00 uur met een Algemene Ledenvergadering, waarin Willy Wiendels afscheid nam als voorzitter. Hij heeft BC Ruiten Troef 19 jaren onafgebroken geleid, vanaf september 2002. In zijn openingswoord bedankte Wiendels alle leden voor het in hem gestelde vertrouwen al die jaren, zijn medebestuursleden voor de buitengewoon plezierige samenwerking, de wedstrijdleiding voor hun jarenlange inzet en de voorbereiders van de 75-jarige jubileumviering.

Na een rustige vergadering, en aangekomen bij het agendapunt “Aftreden huidige voorzitter” nam Teun de Jong, bestuursvoorzitter van het NBB- district Oost het woord. Hij overhandigde Wiendels een hoge onderscheiding van de NBB, “de Kei”. Deze wordt verleend aan (bestuurs)leden, die zich binnen hun club buitengewoon hebben ingespannen en van grote betekenis zijn geweest voor hun vereniging.
De Jong roemde de grote inzet en toewijding van Wiendels al die jaren. Daarna sprak medebestuurslid, Ruiten Troef-secretaris Tine te Boekhorst, de scheidende voorzitter toe. Ze bedankte hem namens de leden en het bestuur voor zijn grote betrokkenheid en clubliefde, de prettige samenwerking en niet te vergeten zijn humor in zijn vele korte toespraakjes tijdens de speelavonden. Zij sprak de hoop uit, dat Willy en zijn echtgenote Riet, die tevens zijn bridgepartner is, nog een lange tijd zullen komen bridgen op de maandagavond bij ’t Molentje. Van de leden kreeg Wiendels een pennenset met inscriptie cadeau. Mevrouw Wiendels, ontving een boeket bloemen.

In de zaal zongen de leden spontaan uit volle borst “Willy, bedankt, Willy bedankt, Willy, Willy, Willy, bedankt” en “Lang zullen ze leven”. Voorzitter Wiendels bedankte nogmaals allen en droeg als laatste daad de voorzittershamer over aan zijn opvolgster, Caré van Raaij. Deze bedankte Wiendels in een korte rede ook voor zijn enthousiasme, humor en verantwoordelijkheid. Ze stelde, dat door een goede sfeer, het denken in oplossingen en met een inbreng van alle leden, BC Ruiten Troef een goede toekomst tegemoet gaat. Daarna sloot zij de vergadering en begon om 14.00 uur de jubileumviering.
Gestart werd met een bridgedrive. De aanwezige leden en Teun de Jong van de NBB (in totaal 29 paren) speelden 24 ronden in 2 lijnen topintegraal bridge onder het genot van een hapje en een drankje. Om 18.00 uur was er een smakelijk buffet en een gezellig samenzijn, waarbij met inachtneming van de coronaregels, vele gebeurtenissen en anekdotes uit het nabije en verre verleden de revue passeerden. Als herinnering aan het jubileum ontvingen alle leden een doosje speelkaarten met opschrift “BRIDGECLUB RUITEN TROEF 75 JAAR”. Om circa 20.00 uur gingen de laatste leden huiswaarts en kon worden teruggezien op een geslaagde jubileumviering.