Sido Hegman en Sjoerd de Jong. Foto: Iris Epping

Sido Hegman en Sjoerd de Jong. Foto: Iris Epping

Iris Epping

Sjoerd de Jong is Metwaldus de 58e

Algemeen

SILVOLDE - Carnvalasvereniging de Metworst heeft afgelopen zaterdag tijdens de Pronkenpresentatie Prins Metwaldus de 58e Sjoerd de Jong gepresenteerd. Komend carnavalsjaar zal hij samen zijn adjudant Sido Hegman de scepter zwaaien bij de Metworst. Dit zullen zij doen met hun motto: ‘Ut lup altied weer uut’.

Vanwege de nieuwste coronamaatregelen vond de Pronkenpresentatie al plaats op zaterdagmiddag in plaats van in de avond. Ook hadden de mensen de mogelijkheid om in hun eigen huiskamer de Pronkenpresentatie te volgen via de livestream. De livestream werd erg goed bekeken en ook in de zaal was het ondanks alle regels erg gezellig.
De middag begon met de vrije dans van de grootste groep dansmarietjes X-treme. Vervolgens werd er afscheid genomen van Metwaldus de 57e Marco Immink. De langstzittende Metworstprins. Maar na twee jaar was het nu toch echt tijd om afscheid te nemen en toe te treden tot de X-waldus! Adjudant Frank was via een live verbinding aanwezig vanuit zijn eigen huiskamer. Na het afscheid presenteerde de Metworst met trots weer een nieuwe groep dansmarietjes: Mooove!
De middag eindigde met de presentatie van Metwaldus de 58e. Tijdens de presentatie kreeg de Metworst nog hoog bezoek van Sinterklaas die herinneringen ophaalde in de buut-ton en werd er flink met pepernoten gestrooid. Maar daarna was het toch echt tijd voor Sjoerd de Jong en Sido Hegman om zichzelf te laten zien aan alle mensen in de zaal en thuis.

Sjoerd en Sido na de bekendmaking.